Partiet släpper idag sin skiva Upp till dans. Det är bandets tredje skiva och du som lyssnat på deras tidigare släpp vet att bandet ofta låter politiker gästa deras låtar, tidigare har såväl Gustav Fridolin som Gudrun Schyman funnits med. På nya skivan får vi höra före detta stadsministern Fredrik Reinfeldt på albumets första spår.

Fredrik Boltes i Partiet tyckte det var dags att hylla den före detta moderatledaren efter all skit han kastat på honom genom åren.

Skämt åsido, det är ingen hyllning till Fredrik Reinfeldt, men det är ett bra och viktigt tillväxtkritiskt citat som han levererade i riksdagens talarstol en gång. Det känns som att det inte finns några höger-band som kan supporta sina politiker, så när Reinfelt för en gång skull sa nåt vettigt tänkte jag direkt: det ska med på skivan!

Albumet Upp till dans gästas förutom av Reinfeldt även av några starka artister från Sveriges reggaescen. Ayla från Femtastic, Sture från Svenska Akademien, Promoe från Looptroop och Markandeya från Kultiration.

Det är jordig svensk rootsreggae man ska dansa till, med engagerade texter om överkonsumtion, mansroller, själviskhet och politisk feghet

skrev DN i sin recension igår. Allt stämmer (förutom då kanske betyget skivan fick). Fredrik Boltes har det senaste åren gjort flera politiska utspel i form av viktiga inlägg på sociala medier och en debattartikel för Expressen. Dessa har setts, gillats och delats av tiotusentals människor.

På nya skivan är Partiet extra tacksamma till sina fans, sina många hardcore-fans som hjälp till att crowdfunda ihop pengar som gått till mixning och mastring. Den 4 mars drar bandet igång sin turné och gör 16 gigs i Sverige och Danmark innan sommaren ens börjat. Och bandet längtar in i turnébussen och ut på E4:an.

Lämna en kommentar

Kommentarer