Artikel: En liten artikel om Wake Up Records och va dom är


Dags för ännu en liten artikel. Denna gång om Wake Up Records, deras artister och kollektivet i stort!

Wake Up Records är som sagt så mycket mer än bara ett skivbolag. Det är snarare ett kollektiv av rappare, musikproducenter, video/bild designers, ljudtekniker, konstnärer m.m.

Dom är även gruppen ”Wake Up” när somliga av artisterna i Wake Up Records väljer att släppa något tillsammans.

Vilka är då Wake Up Records?

Wake Up Records är ett kollektiv/musikgrupp/skivbolag bestående av bl.a André Matejic, Clint Hoffa, Dirty D, Don Carlsson, Radomir, Pondus, Lycouz och Maggin. Som i flera år hängt med i svenska hiphop scenen. Dom fick sitt stora genombrott som Wake Up med singeln ”Tills den sista apan vaknar” som även O-Hund gästar på. Känslan av 90-tals boombap med texter som får hjärnan att börja fundera och Wake up!!!!! Wake up Records har stått på allt ifrån stora scener till små. Från Siesta festivalen (Hässleholm) till Loppen (Köpenhamn) och har genomfört många egna projekt. Det Gävle-startade kollektivet huserar nu med egna lokaler i centrala Lund.

Lite om några av deras artister!!!

”André Matejic ”

André Matejic är en av grundarna till Wake Up Records. Jobbar mycket med betydelsefulla texter som får lyssnaren till att tänka lite extra.

 

”Clint Hoffa” (Chris P) 

Clint Hoffa är ett namn man ofta hör i samband med underground hiphop ifrån Lund. Är en kreativ rappare med många bollar i luften som började rappa på Engelska men gick sedan över till Svenskan. Fick sin stora igenkänning med EP’n ”Under Solen” tillsammans med Don Carlsson. Och nu den 25 Maj har han och Don Carlsson releasefest för ”Under Solen 2” på Mejeriet i Lund

https://open.spotify.com/track/0dRiZEsAzmRY3Rz6FFqosd

 

”Dirty D”

Dirty D är en rappare som många känner igen. En viktig pelare i Wake Up Records. Med en skorrande heshet i mjuk fattning. En röst för både rap och sång. 

https://soundcloud.com/dan_persson

”Don Carlsson” (Sne) 

Don Carlsson veteranen inom beatskapande kanske man kan säga. En grym producent som vet vad han gör och som år efter år fortsätter att producera grym musik. Jobbar i många olika genrer och ligger bl.a bakom produktionen på General Knas – Som Bob Marley. Han och Clint Hoffa kommer som sagt att ha releasefest på Mejeriet i Lund den 25 Maj.https://open.spotify.com/album/4BAe0MuNppfDug9S00dYqT

”Jeremia”

 

Jeremia en stigande artist på scenen. Är inte med i Wake Up Records, men är en stor drivande kraft i kollektivet. Släppte 2017 singeln ”Nollkalibrera” med Maggin och Don Carlsson som snabbt blev en favorit bland många heads. https://open.spotify.com/album/5Yymsyt2x5QWTwe17TIpR1

”Lycouz” (Ellenpee)

Lycouz är mest känd som rapparen i rap/dj duon Ellenpee. En energisk rappare med soulinspirerande låtar. Fick sitt namn på kartan när han under ett år hade 4 EP releaser och följde sedan upp detta med ett tungt samarbete tillsammans med ByAnyMeans.

https://open.spotify.com/album/3D1XKuD24c7imEw6JbIcEm

”Maggin”

Maggin är ett känt namn bland många inom Reggae-Sverige. Ett antal resor till Jamaica fick Maggin att utveckla sin konst och idag kan man knappt få nog av hans mjuka röst. Vi har innan hört honom som gästartist till Wake Up där han bevisar att han bemästrar tunga refränger. Självklart uppnår hans verser samma resultat och vi är glada att han joinar kollektivet. Zoo Club till Dunno Production och nu det senaste tillskottet i Wake Up Records.

https://open.spotify.com/album/4RrbETnTBw0cQHKVEV5jef

Så vad kan man till sist säga om kollektivet/skivbolaget Wake Up Records!

Gänget med många projekt på G kanske?

Ett grymt skivbolag/Kollektiv!

Att dom är här för att stanna, de kan man iallafall lugnt säga!!!

” Vi förenar det vi lever för med viljan att förändra världen vi lever i. Vi är Wake Up!

Lämna en kommentar

Kommentarer