En av dom många fina sidorna med att vara skribent för Skanker är att ibland får man förhandslyssningar på nån låt eller skiva som ska släppas, av någon vänlig artist som skickat in det till oss . Det här är ett sådant tillfälle och jag bestämde mig för att skriva några rader om det.

Skivan jag fick chansen att lyssna på var ”Jord” av Lund rapparren Henrik ”Sabotage”. Han har varit aktiv på den svenska hiphopscenen i flera år och har ett flertal släpp, spelningar och rap-battles bakom sig.
Sabotage ingår även i gruppen Djungeln med vännerna Antonio D, O-Hund, Tredjeögat & Dj Maxe.

Skivan inehåller sju spår där första är ”Ska Få Se” som inleder med lite scratch innan han på skön Skåne dialekt påbörjar sin berättelse om en kille i ungdomen.

Spår två ”Hilltop” en låt med skön bas och kaxigt spottande texter!

Spår tre ”La Danza” var faktiskt låten som fick mig att skriva några rader om skivan. Och började även inse att det nog skulle bli en personlig resa i hans liv. I texterna beskriver han ett bostadsområde där en hel del problem finns, och som tyvärr börjar bli vardag på många ställen för människor.

Spår fyra ”Tankemönster” Som låttiteln tyder på går han här mer in i sitt innre , på en mörkare beat än tidigare.

Spår fem ”Handen På Min Axel” är en djup låt som gav mig gåshud! På en mörk slow beat med en hihat som skönt tickar på i bakgrunden, rappar han omväxlande snabbt eller sakta i verserna. Beskriver han hur han är nära bristningen när nån i hans inre talar till honom.

Spår sex ”Håller” En låt om att  resa sig! Här droppas det sköna rhymes till tung bas och piano med stråkarna som går i bakgrunden!

Spår sju är ”Opium” och den får han berätta om själv!

”Låt mig presentera vår nya musikvideo och singel ”Opium” .
Det här är ärlig och personlig låt som är skriven utifrån mina egna erfarenheter av denna lömska drog då jag själv, mina föräldrar, mina syskon och många vänner har fastnat i ett starkt och lömskt beroende av Opium som framavlas och distribueras i olika former. Jag berättar historien genom den här låten för att uppmärksamma kraften i både drogen och beroendet som skördar allt fler liv världen över och även för att minnas de som inte finns kvar hos oss.
Vägen i en värld av Opium slutar alltid på samma sätt: fängelse institution eller död.”
Text: Sabotage
Musik : Streetscrolls & Pancho
Musikvideo: Henrik Sandberg
Supporta gärna genom att gilla, kommentera och dela 
(Skivan släpps 18 maj, releasefest på mejeriet 25 maj )

https://www.facebook.com/events/191844831622518/

 

 

 

Lite info om artisten:

Lund rapparen Henrik ”Sabotage”har varit aktiv på den svenska hiphopscenen i flera år och har ett flertal släpp, spelningar och rap-battles bakom sig.
Sabotage ingår även i gruppen Djungeln med vännerna Antonio D, O-Hund, Tredjeögat & Dj Maxe
Sabotage har varit förband med grupperna till Royce Da 59, M.O.P, Looptroop Rockers, Damn, Cunninglynguists Mwuana, Promeo mfl
Sabotage har även spelar in låtar och samarbetar med folk utanför Sveriges gränser. Under fler års tid så var han medlem i det danska hiphop bandet Novo mundus där han hade flera spelningar i Danmark och vann även pris på Gaffas tävling starfighters på Skandebogs festivalen 2009
Även vunnit pris som bästa battlare
På Nordic Urban Challenge i Köpenhamn 2014
Och en andraplats i RapSM i Malmö 2016.

 

Lämna en kommentar

Kommentarer