Artikel: Skanker tar sig en liten titt på Jahnaman Records & några av deras artister


Som skribent på Skanker så försöker jag följa så många artister, labels, distributörer, arrangörer mfl för att hålla mig uppdaterad om kommande släpp, spelningar, samarbeten och så vidare. Och helt naturligt så fastnar ju vissa lite hårdare än andra, när man surfar runt på nätet och lyssnar igenom alla grymma artister. Ett av dem är Jahnaman Records och deras artister. Jag tänkte här lyfta fram några av dom artisterna. Detta är personliga åsikter & de är mina bara mina reflektioner.

 

Jahnaman Records & några av deras artister.

 

 

The Jahnaman Band är ett nio-manna band med Quito & Ture Butler på sång. Med sitt sköna sound, en blandning av Jazz, HipHop & Reggae är dom ett otroligt brett och mångsidigt band med mycket  musikalisk kunskap. 2012 släppte dom singeln ”För Oss I Tiden” sedans dess har det blivit ett gäng singlar och 2014 släppte dom Ep´n ”För Oss I Tiden” med singeln som titelspår.

https://open.spotify.com/album/5cgd0gZQpLS7oI91F8jlkU

Och i Mars i år så droppade dom sin senaste Ep som heter ”Jahnaman” och förutom de redan släppta singlarna “Food In My Belly” och nyinspelningen av “Cats” , innehåller den tre helt nya låtar. Där ”Dansbacillen” får en oundvikligt att börja röra på sig! Och kan nästan garantera att vi kommmer få se & höra mer av dom i framtiden. Iallafall så vill jag höra mer & de tror jag ni som läser det här oxå vill.

The Jahnaman Band. Quito, Sång. Ture Butler, Sång Ukelele. Jonatan Barck, Bas.

Patrick ”El Mariachi” Svensson, Gitarr. Linus Fritzen, Trummor. Nikolai Hemmingsson, Keys.

Joel Nyman, Trumpet. Sebastian Pettersson Trombon. Mathias Björlin, Trombon.

 

 

 

 

Illyricists: Växsjö baserade HipHop gruppen som består av Horba, Berra, Slobe, Quito. En HipHop grupp som man inte annat än kan digga! Såg dom 2015 på Klass festen och vad kan man säga. Trots tekniskt strul och riktikgt dåligt ljud, så gjorde dom en grym spelning som fick stället att gunga.  På sköna beats lägger dom upp självsäkra rimes med ibland kaxiga texter, men hej de e HipHop! 2 Ep´n ”Soul Sampled Sickness” ”Bafattmankan”

 

 

https://open.spotify.com/album/6juuyg8fYEbnVBf0k7azo3

 

 

 

 

Jonas Escobars: Är oxå en av Jahnaman Records artister och är riktigt tung på att lägga texter. Tillsammans med Ture Butler bildar han en grupp som heter Division Gringo och kommer släppa en Ep här i vår/sommar, men de är ett sido spår och nått att skriva om en annan dag.

 

 

 

 

Jahnaman Records och deras artister är som sagt ett mångsidigt gäng, grymt musikaliska med många järn i elden. Många av artisterna har förutom banden solo kariärer och olika projekt på G. Quito kör förrutom The Jahanaman Band, solo karriär, Illyricicts. Ture Butler The Jahnaman Band, Division Gringo. Jonas Escobars solo och Division Gringo. Berra Illyricicts, Berra Beats, och så vidare!

Jag vill ta och tacka alla artister på Jahnaman Records för eran musik & att ni fortsätter skapa nått som världen verkligen behöver. Och till er kära läsare säger jag bara. Har ni chansen att gå och se några av dessa artister, så gör det! Och har ni inte chansen/tiden till det, så skaffa er den. Ni kommer inte ångra er.

Lämna en kommentar

Kommentarer