Partillo Productions

10936372_10155231547630145_1329317978_o
Producenten, trummisen och dj’n från Partille, Göteborg, har varit aktiv i snart två decennier. Han startade sin musikaliska bana tidigt med hjälp av det han kom över, leksaks keyboards, trummor, datorer mm. Producerandet var länge en hobby, då fokuset låg på trummorna och skivspelarna. När brodern Erik ”Jr Eric” Alexandersson, som då var klubb mc, började skriva egna låtar så blev det naturligt att Partillo tog upp proddandet en nivå.

Deras gemensamma kärlek till ”rub a dub” var märkbart i soundet och erfarenheterna från att ha medverkat i flera studio inspelningar (bland annat USCB Allstars, Gusto och Tippa) hjälpte till att skapa det. Med tiden har Partillo breddat sitt sound och ligger numera bakom flera stora dancehall hits, så som ”Fly Away” med Collie Buddz & Machel Montano samt Etzias nyskapande EP ”Chapter Done” där de gemensamt har utvecklat musikstilen ”traphall”.

Främst har Partillo varit verksam på den svenska scenen och har jobbat med större delen av Sveriges reggae artister. Bland annat genom den egna samlingsskivan ”Högre Standard vol 1&2” men också med Kapten Röd’s ”In Kommer Ting”, Governor Andy & Jr Eric’s ”Reggaeprofil”, Syster Sol’s ”Fällan” samt flera spår på General Knas album ”Äntligen har…” samt ”Folkets Röst”.

På senare tid har samarbetet med ”Hot This Year band” bestående av producenterna och musikerna Lance-a-Lot, André Roots, Partillo mfl utvecklats till en produktiv studiomiljö. Detta har bland annat resulterat i albumet ”REAL” med den Jamaicanska artisten Norris Man.

”I framtiden ser jag mig själv arbeta mera med internationella artister och utveckla mitt sound själv och tillsammans med Hot This Year band. Givetvis ser jag också fram emot att fortsätta jobba i Sverige och se utvecklingen av de yngre artisterna och eldsjälarna och förhoppningsvis vara med och inspirera!”

Har jobbat med bla:
Collie Buddz, Million Stylez, Syster Sol, General Knas, Yellowman,
Papa Dee, Kapten Röd, Labyrint,
Machel Montano, Wayne Wonder
Etzia, Serengeti, Chronixx mfl.
Album/riddim-släpp:
Jr Eric – Stil & Fason (2006)
Högre Standard vol1&2 (2008)
Jr Eric – Raggamuffin På Svenska (2009)
Etzia – Gangstress EP (2011)
Perfect Harmony riddim vol 1 (2011)
Perfect Harmony riddim vol 2 (2011)
Feeding Finga riddim (2012)
Norris Man & Hot This Year band – REAL (2014)
Etzia – Chapter Done EP (2015)

Inline