ROCKSTEADY FRED

10936372_10155231547630145_1329317978_o
Rocksteady Fred, låtskrivare och producent som stretar på i reggaevärlden. Har bla gjort musik med Kelissa, Dela Grant, Serge Kassy, Sophia Squire och Leafnuts. Har även bakåt i historien varit motor i Störda Poeters Sällskap och några andra konstellationer.

Jobbar medvetet med att få till ett retro sound med vibbar av Soul och blues, utvecklingen går sakta men säkert framåt Är främst inriktad på roots men det händer även att det blir en del hiphop hybrida grejer också.

Har egen studio Upful Studios med tillgång till flera rum för inspelning av allt från sång till trummor. Släpper musiken via eget bolag, Upful Music som även samarbetar med Swingkids.

Vad händer i framtiden?
I år kommer i alla fall 3 skivor släppas som jag producerat, Kajsa Karp, Nybacush och Kingsley. Sen är jag med och har lite riddims här och var, typ på Silly Selections kommande EP. Annars har jag som nyårslöfte att försöka prodda 52 riddims under året, dvs 1 i veckan. En lite extra lurig utmaning då jag spelar in alla instrument från scratch, lånar dock ibland in andra musiker.

Blev nominerad för bästa rytm i Manifestgalan och Kingsizegalan 2015 med Leafnuts platta. Producerar även videos till de artister som vill ha det.

Facebook

Inline