The Key

10936372_10155231547630145_1329317978_o
Låtskrivare, producent, musiker och mastrare. Gav 2008 ut ett album i eget namn: ”It’s a wonderful world…if you’re rich” som går att hitta på spotify om man vill lyssna.

Startade mitt första reggae/skaband redan 1981. Bandet, som hette ”Ska-Vank, var aktivt i ett tiotal år och gigade flitigt runt om i västragötalands-regionen innan det lades ned. En singel, ”Fröken Ur”, finns kvar som minne från den tiden. Den fick goda recensioner och sålde ganska så bra för att vara utgiven utanför gängse kanaler.

Jag har genom åren varit delaktig i en hel del olika projekt, både som artist, musiker, producent, och mastrare. De senaste åren har dock artisteriet fått vila till förmån för produktion och mastering.
Sedan 1,5 år tillbaka har jag lämnat Göteborg och flyttat till den lilla bruksorten Tollered där jag även har min studio och driver min egen label ”fyraett.se”.
Om man ska tala om nåt sound som är typiskt mig så är det nog att jag ofta tenderar att skapa ganska ”slicka” ljudbilder. Jag lägger ned mycket tid på de olika enskilda ljuden för att de ska hitta en plats i ljudbilden utan att trängas med annat. Jag producerar oftast lite rootsigare saker men det blir även en del mer dancehallinspirerat och ibland även en del hiphop och R n B.

Som mastrare försöker jag alltid att använda originallåtens karaktär och förstärka den samtidigt som jag slipar bort frekvenser som tar onödigt mycket energi. En av de plattor jag har mastrat, Leafnuts ”Manifestations”, blev nominerad som bästa rytm i manifestgalan och även Kingsizegalan 2015.
Förutom Leafnuts har jag också jobbat med bl a Sophia Squire, Kelissa, Serge Kassy, Chimezia, Island Rose, Jr Tan, Lady Aqua, Anayah Roots och Fredrik Mikaelsson, aka Rocksteady Fred.

Just nu arbetar jag parallellt med flera olika projekt. Jag producerar ett album med ”Albihno”, ett projekt som gick lite i stå pga datorhaveri men börjat rulla igen. Släppdatum är inte bestämt än dock. Jag är också involverad i Anayah Roots nya album som medproducent, en video med en av låtarna släpps inom kort. Jag är också igång med att starta ett nytt band med enbart lokala musiker, det bör nämnas att det bor många duktiga musiker i just Tollered. Dessutom har jag inlett ett samarbete med med några yngre artister som jag tror kan bli nåt i framtiden. Mer info om det när det blir aktuellt med släpp.

Hemsida

Inline