King Chabo Sound

10936372_10155231547630145_1329317978_o
King Chabo Sound formades vintern 2014/2015 av King Chabo aka Roots Rebel och har Falbygden som hembas.

Med King Chabo Sound fortsätter Roots Rebel sin aktiva reggaeaekarriär som började hösten 2007, då Roots tillsammans med Dano Django cch Eddie Melodie bildade Satta Vibe Soundsystem för att sprida roots reggae kultur på Falbygden.

Med mycket vilja och slit växte en klassikt reggae soundsystem fram, med egenbyggda lådor, pre amp och vinyl som husgud. De senaste åtta åren har Roots tillsammans med Satta spelat på ett flertal pubar, klubbar, privatfester och festivaler, arrangerat egna klubbar som Skank, Kingston och egna festivalen Kingston Roots Reggae Festival, samt i fem år i följd arrat den populära och jammiga ”Reggaepicnicen” på DragonFly festival.

Med King Chabo Sound tar Roots nya grepp och fortsätter sprida Jahs budskap på flera fronter. KCS spelar medveten reggae, roots och dub, musik med mening och budskap om enighet, levererat med feta uplifting vibes. KCS är mer ett spelande sound än ett soundsystem med egna lådor, fokus ligger på livespelningar, spelandes andras och egna produktioner, med egna unika mixar och sköna effekter.

Som selector åt artisten och sångaren Jah Zebi och reggaebandet Regeringen kommer KCS synas och höras på diverse spelningar och festivaler i sommar.
Den egna klubben Pull UP Reggeaklubb med gästartister och Roots som resident DJ tar sommarbreak för att årerkomma i höst.

På egna labelen King Chabo Records kommer snart ett första släpp med Jah Zebi på svenska, låten ”Systemets Bojor”, som skall mixas av Jahmassive Sound.

Facebook
Soundcloud

Kontakt: fredrikturin@yahoo.se

Inline