Satta Vibe Soundsystem


Satta Vibe Soundsystem är ett klassikt Roots Reggae Soundsystem baserat i Vilske-Kleva, Falköping, som startas av Dano Django, Roots Rebel och Eddie Melodie år 2007 pga utav en stor kärlek till roots reggae & dub och en vilja att sprida den kulturen och baktaktsmusiken på Falbygden. Med åren har även Kristhjahn McDread och Jah Zebi anslutet.

Flera års slit med att arrangera egna fester och klubbar gav möjligheten at investera i ett eget sound och med tiden byggdes även egna lådor och till slut kom kronan på verket via ett Jah Tubby preamp.

De senaste åtta åren har Satta spelat på ett flertal pubar, klubbar, privatfester och festivaler, arrangerat egna klubbar som Skank, Kingston och egna festivalen Kingston Roots Reggae Festival, samt i fem år i följd arrat den populära och jammiga ”Reggaepicnicen” på DragonFly festival.
En session med Satta Vibeär en partyfylld och jammig spelning, mycket upfull vibes och roots reggae och tung dub. Satta har ofta gäster på både mikrofon och andra musiker som medverkar live och gör en live spelning med Satta till något utöver det vanliga.

Facebook

Inline