Tactical Sound

10936372_10155231547630145_1329317978_o
Tactical Sound är ett soundsystem från Västerås som bildades 2014 av DJ Yesijah. Yesijah har från grunden alltid haft en kärlek för reggae, roots och dancehall. Det märks verkligen att han har koll på både den svenska och internationella reggaescenen då han spelar allt från nytt till gammalt, han lägger även väldigt stor fokus på att bigga upp svensk reggae men har alltid en touch av den internationella dancehall eran i bagaget.

Under ett antal år har Yesijah spelat på ett flertal pubar och privatfester, men karriären tog fart ordentligt våren 2014 då han började samarbeta med reggae och hiphop-konstellationen ”Silly Selection”. Under den korta tiden Tactical Sound har varit aktuell har han spelat på allt från festivaler, klubbar till mindre privatgigg.

Det är inte enbart Silly Selection han har backat under alla spelningar, han har stått bakom artister så som t ex. Ras Daniel, Papa Dee, Robbin Of Locksley, Two Massive m.fl.
I samarbete med Jesper ”Svensk Reggae” och Silly Selection kan man se Dj Yesijah, men även på egna bokade event med sitt Soundsystem, oavsett vart, så får han folk att röra sig rytmiskt till skön musik i sann reggaeanda. Han har gjort ett par Mixtapes med både oupptäckta och kommersiella artister som finns på Soundcloud ’’’’’’
På hemmaplan som är i Västerås har Tactical Sound sitt fotfäste på Strike där han är det officiella Soundsystemet under helger och andra event.
Yesijah har många år bakom sig inom musik och har tidigare haft studio och mixat och mastrat.

Soundcloud
Facebook

Inline