Ayla Shatz

10936372_10155231547630145_1329317978_o
Ayla Shatz är musikproducent och artist baserad i Malmö. Har egen studio som medvetet är placerad i köket hemma i lägenheten – där är inspirationen som bäst. I köket är även hennes debutalbum ”Ayla Shatz” producerad, mixad och inspelad – från topp till tå av henne själv. Hon är independent och släppte albumet på egen hand, bortsett från digital distribution.
Ayla Shatz’s musik är en mix av alla möjliga ljud, skalor och känslor. Tunga hiphopinspirerade beats är kryddade med baktakt, syntar, elektroniska och analoga ljud och ornamenterade melodier från världens alla hörn och eror. Ayla Shatz är inte rädd för att kombinera öst med väst, norr med syd, stort med litet, förutsägbart med oförutsägbart, hårt med mjukt – så länge det inspirerar och får en att känna någonting.
”När någon frågar mig vilken typ av musik jag gör så säger jag Urban”, säger Ayla Shatz. ”Jag skriver, skapar och inspireras mycket av hiphop och reggae men mycket kommer också från staden jag bor i, människor, djur, naturen och vad som händer runt i världen idag. Förutom hiphop, reggae, dub och dubstep, får jag mycket inspiration från klassisk musik, all typ av filmmusik, balkan, ambient, latin, indisk folkmusik och bollywood, all typ av traditionell folkmusik från hela världen, jazz, swing och soul, etc .”
”Det blir vad det blir när det blir”.

Pågående samarbeten och projekt;
Hon vikarierar för Cleo på Spinneriet som kursledare för musiklinjen tillsammans med Promoe.
FAM – ett musikutbyte mellan musikkollektiven Femtastic (Sverige) och Dam Dutchess (Holland). I utbytet sammanförs kvinnliga artister inom hiphop/urban-genren för att göra musik tillsammans.

#SammaHimmel – unga musikproducenter och artister skapar generationsmanifest. En gemensam låt där artister från hela Sverige förenas under samma himmel och rappar/sjunger om sin miljö, sina visioner, tankar och drömmar.

Femtastic Youth – En omfattande workshopturné på Studiefrämjandets lokalavdelningar ska ge unga tjejer inspiration att ta steget in i en studio, replokal och upp på scen.

Facebook
Soundcloud
Hemsida
Itunes

Inline