Diego Bless

10936372_10155231547630145_1329317978_o
Martin Arce Lindqvist som går under artistnamnet Diego Bless har hållit på med musik under en lång period, men det är inte först nu på senare tid som han valt att satsa fullt ut. Inspirerad av Latin Kings och Petter började han skriva låtar redan vid 12 års ålder. Då var det hiphop som gällde vilket ändrades några år senare när hans bror introducerade reggaemusiken för honom.

”Jag kommer ihåg hur den tunga basen ständigt hördes ifrån min brors rum och tillslut gick det inte att hejda. Reggaemusiken fångade mig.”

I ett flertal år satt han och gjorde musiken för sig själv och det är inte först nu som han anser sig ha hittat sin egen stil. En stil som numera kommer naturligt och direkt från hjärtat. Under hösten 2014 släppte Diego Bless sin singel ”Murda Pon Di Dancefloor” där även Etzia är med och gästar. Sedan dess har han uppträtt på flertal klubbar i sthlm och ser ljust på sin framtid. Bakom sig har han hela reggaesverige och inte minst sin manager Kippshu som håller i trådarna och får allting att gå runt. Den 5e Juni släpps hans debut EP ”Life In A Melody” i samarbete med Swingkids. Epn består av 5 spår där han blandar friskt mellan modern reggae till uptempo soca musik. Producenter från hela världen har varit delaktiga i skapandet med Epn och försett Diego Bless med sagolika riddims.

Exempel på producenter är Hemp Higher productions som samarbetat med stora internationella artister som till exempel Randy Valentine, Serani, T.O.K, Bugle m.m. Diego Bless beskriver sin musik så här:

”Jag gör musik för att jag inte kan leva utan den. Musiken jag gör finns till för att förena människor, oavsett vem man är och vilken bakgrund man har.”

Facebook

Inline