HANOUNEH

10936372_10155231547630145_1329317978_o
Hanouneh är en artist som kombinerar ett särpräglat musikaliskt uttryck med politisk medvetenhet och aktivism. Roots reggae, dancehall, soul och hiphop smälter samman i hennes egenartade mix och de starka texterna levererar både livserfarenhet och ett många gånger revolutionärt och subversivt budskap. Hon har blivit uppmärksammad inte bara i Sverige och runtom i Europa utan även i Mellanöstern där hon tidigare bott och länge varit en del av undergroundscenen.

Hanounehs låtar berör ofta aktuella frågor om konflikt, globala orättvisor och jämställdhet. Ett exempel är låten ”Real Gaza me seh!” (gästad av Promoe) som skrevs som en kommentar till den israeliska attacken på den humanitära konvojen Ship To Gaza och som snabbt blev en internationell signaturlåt för solidaritetsprojektet.

Hanouneh har haft flera singlar på radiorotation och medverkar på ett stort antal mixtapes och samlingsalbum både från Sverige och internationellt. Hon släppte sitt första fullängdsalbum ”Love & War” i februari 2011 på egna bolaget Don Dada. Ungefär samtidigt började hon spela med sexmannagruppen The Awakening Band; en tung och svängig fusionkonstellation med blås som idag backar henne på livespelningar.

Hemsida
Facebook

Twitter: @hanounehsays
Kontakt: info@hanouneh.com

Källa: http://femtastic.se/

Inline