Kiihjano "Di White Lion"

10936372_10155231547630145_1329317978_o
Daniel Karlsson är namnet bakom Artisten Kiihjano ”Di White Lion” född och uppvuxen i Sverige han är 27år gammal och kommer från Norrköping.

Musiken har alltid funnits nära och hans passion för musiken har växt med åren, han startade sina resa som DJ när han var c:a 14år, efter en rad spelningar både stora och små under 2års tid bestämde han sig för att lägga det på hyllan.

Juni 2011 Släpptes första singeln Madman City med musikvideo med hjälp av klicken Killahsound som nu idag har expanderat och heter Unity Yard Studio’s och där va glöden till musiken tillbaka och Kiihjano växte snabbt inom den Svenska Reggae scenen med sitt mixtape On the Rise som släpptes november 2011 som han fick många lovord för och därefter kom många spelningar med bandet The Vibes of Jah under 2011 och 2012 och fick chansen att öppna upp och dela scen med artister som Kapten Röd, General Knas, Syster Sol, Guvenör Andy, Ken Ring, Joey Fever, Caribinghi m.m.
Kiihjano fick även chansen att gästa sin vän och kollega Carbinghi på festivalen Öland Roots år 2012 och han gjort en featuring med den Dansk bosatta Jamaicanska artisten Jah Turban.

Juli 2014 släpptes Ep’n ”Still on the Rise” som är producerad av producenten till musiken av sommarhiten Panetoz – Dansa pausa Memo Crescendo.
Tillsammans med Unity Yard och Red Hut Recording’s faställde de Ep’n och formade ett nytt sound till artisten. Medverkande som featuring på låten Feed Dem hittar du veteranen Gary ”Leafnuts” Beckford. På epn finns också singeln Respect som handlar om vart har respekten mellan människan och kärleken tagit vägenb. Några månader efter Ep Releasen kom singeln Follow Me och under tiden har Kiihjano ständigt jobbat på nytt material med sitt team inför kommande år.
Inför år 2015 är Kiihjano tillbaka vassare och starkare än aldrig förr redo med sitt nya material att för första gången släppa en Ep på Svenska.
Efter en stor förfrågan och många tankar bestämde sig Kiihjano för att visa sin mångsidighet och för att vinna folkets hjärtan som han vill kunna ta in och relatera lättare till hans musik.
Ep’n kommer att släppas i början av 2015 och är skapad av producent teamet No Faces från Unity Yard studios.

Kiihjano kommer även att höras på featurings med andra artister så räkna med att höra en ny röst ta en stor plats in på den SvenskaUrbana scenen under 2015.

Inline