Lide Najs

10936372_10155231547630145_1329317978_o
Lide Najs bildades 2012 i Malmö som ett kompband till duon O-Hund & Ante, som tidigare spelat med en mindre akustisk sättning. Duon släppte 2011 Epn ”Vi slår en sjua”, en hybrid av reggae och hiphop i samarbete med producenten EzFx (numera i hiphop-gruppen Som Fan). Skivan mixades av Francisco ”Pancho” Ulloa som sedermera kom att bli producent för två album som påbörjades 2012 i Djungel Studio i Eslöv. I samband med inspelningsprocessen utvecklades liveframträdena till att omfatta en större sättning, inklusive fundamenten i reggaemusik trummor och bas. Gruppen förfinade ständigt sitt sound genom att ha många spelningar och utvecklade så småningom ett mixtape-koncept på scen med många frontare som O-Hund, Ante, Toviga Love, Third Eye och Antonio D. Lide Najs utvecklades till ett kollektiv.

Det första albumet, Ante med Lide Najs – Högre perspektiv (Djungel Studio 2013), släpptes i juni 2013. Albumet var präglat av Antes kärlek till rootsreggaen. Liveframträdandena under sommaren kom dock att bestå av en reggae/groove-mix med både rootsreggae, hiphop och raggamuffin representerat.

O-Hund, tillsammans med Third Eye och Antonio D gjorde i somras signaturmelodin för Pantamera-reklamen.

O-Hund och Antonio D inledde också ett samarbete under året som gick och gjorde hits som ”Ole Dole Doff” i samarbete med producenten André Roots och ”Ser vår kärlek försvinna” i samarbete med One Drop Productions.

I oktober släpptes andra albumet O-Hund & Ante med Lide Najs – Kryddan i mitt liv (Djungel Studio 2013) och bandet fyllde Mejeriet i Lund och bjöd på en explosiv releasefest. På albumet gästar också artister som Promoe och Soleil Camara.

Lide Najs är således ett mångdimensionellt kollektiv med stor potential och skapar en unik variation på scen vilket har attraherat en stabil fanskara på mycket kort tid. Musik skapas hela tiden genom synergieffekten i bandet och den gränslösa kreativiteten är ledstjärnan i arbetet, musik för framtiden!

Hemsida
Facebook

Kontakt;
E-mail; lidenajs@gmail.com
Tel: 0739-097411 Johan

Inline