Serengeti

10936372_10155231547630145_1329317978_o
Sedan debutskivan Standing Steady släpptes i april 2010 (i fysisk och digital version) på Serengetis egen label Illegyal Records, med Border Music som distributör, har Serengetis mål om att nå utöver Sveriges gränser förverkligats med råge. Serengeti har sedan dess gjort över 130 spelningar i Sverige och runt om i Europa i bland annat Tyskland, Frankrike, Spanien, Italien, Österrike, Schweiz, Danmark, Tjeckien och därtill ett flertal spelningar i Sydafrika och på Jamaica. Tjejerna var även förband till legendariska hiphopgruppen Public Enemy på deras Sydafrikaturné (2010) och även för Looptroop Rockers på deras Europaturné (2011).

Serengeti har under senaste åren uppmärksammats mycket i media. I Sverige har de medverkat i P3 Session ett flertal gånger, P3 Sommarsession, figurerat som gästredaktörer i Musikguiden i P3, som återkommande husband på Morgonpasset Helg, spelat live på TV4 Nyhetsmorgon, musikprogrammet Garage i SVT, Musikhjälpen i P3, flera olika program i SRP4 och medverkat i tidningar som Kingsize, GP, DN, GT, Fria Tidningen med flera. Två av singlarna från debutskivan hade flitig rotation på P3 – vilket även de tre hittills släppta singlarna från deras andra fullängdsalbum har haft nu under 2013 och 2014.

Deras musik kan beskrivas som modern roots och dancehall med starka influenser av r&b, hiphop och afrobeat. Denna cross-over-appeal märks på deras breda publik och fanskara. Serengeti tog sig otroligt långt på egen hand sedan debutsläppet men ville inte att det skulle sluta där. Hösten 2013 släppte Serengeti sitt andra och efterlängtade fullängdsalbum Rebellious Hearts. Det släpptes på skivbolaget Swingkids (Kapten Röd, Syster Sol, Svenska Akademien) och som tidigare nämts – tre singlar från albumet har redan haft rotation på både P3 och P4.

Serengeti har på skivan jobbat med såväl svenska som jamaikanska producenter samt även producerat en del själva. Kapten Röd, Don Corleon (Rihanna, Sean Paul och Ne-Yo) och Partillo Productions har alla medverkat som producenter på skivan och gäster på albumet är Syster Sol, Etzia, Agent Sasco och Lutan Fyah.

Efter skivsläppet startade turnén med kompbandet The Empress Union. Ett band som enbart består av kvinnliga musiker, något som inte tillhör vanligheterna i några musikgenres. Detta kompband har Serengeti satt ihop som en aktion till följd av den sneda könsfördelningen som råder i musikbranschen idag. Serengeti kommer även att fortsätta turnera med sin DJ, Lady Louise, på spelningar där DJ passar bättre.

Kontakt; info@serengetimusic.com
Twitter: @Serengetimusic
Instagram: @serengetimusic

Facebook
Hemsida
Soundcloud

Källa: http://femtastic.se/

Inline