The Pitastro

10936372_10155231547630145_1329317978_o
The Pitastro startades i april 2010 i lilla Skinnskatteberg i norra Västmanland. Vi gick omgående in i studion och spelade in vår 1:a demo: Big Boy som skiljer sig avsevärt mot hur vi låter idag. 1:a giget framförde vi 4:e juni 2010.

Spelningar började rulla in på diverse tillställningar och vi gick samtidigt in i studio för att spela in vårat album ”The girl in tights” (vilken vi mixat och producerat själva) som sedan släpptes i början av 2012. Efter detta släpp har gig rasat in i takt med tidigare gig även varit lyckade. Vi deltog även med låten ”The Story” från albumet i Svensktoppen nästa Västmanland och slutade där 2:a.

Slutet av 2012 bestämde vi för att göra vår 1:a video till låten ”Mr Myssyman” och det blev en Youtube hit, hamnade efter 1:a helgen på listan: snabbast växande musikvideo i Sverige vilket var en framgång för oss.

Början av 2013 spelade vi in låten ”Life” vilken vi senare vann Sensktoppen Nästa Västmanland med iom denna framgång växte bandet och under 2013 framfördes ca 40 spelningar, utlandsturne och spelningar med stora artister.

2014 började i samma takt men bandet fick ett extremt tufft besked, sångare av bandet Marco Roth valde att lämna bandet. Vi andra i bandet stod vid ett vägskäl och tog beslutet att vi satsar vidare då hårt arbete, glöd, glädje och energi fanns kvar. Ansökan om ny sångare var igång och vilken efterfrågan det blev 60 sökanden varav ca 40 tjejer. Vi bestämde oss i slutändan för Jonas Pyykkö från Hallstahammar och vi har verkligen tagit rätt beslut där, vilken sångare, musiker och vän vi fann.

Efter Jonas intåg (okt-14) har vi hunnit spela in vår nya singel ”Why Daddy” och repat in honom i vårat set. Även släppt våran nya EP i april ”New Era” vilken innehåller The Pitastro´s 1:a låt på svenska.

THE PITASTRO står för: energi, puls, kärlek, dans, allsång, nerv och en MASSA glädje då vi lirar på scen, vilket vi ofta får höra. ”Ni låter bättre live än på skiva” får vi även ofta höra! Pga vårat unika sound så kan man så fort man slår igång en Pitastro låt höra vilka det är.

THE PITASTRO är ett stenhårt arbetande band som vill lyckas hela vägen till toppen.

Facebook
Instagram
Spotify

Inline