”När man blir levande begravd i ett snöskred och bröstkorgen trycks så hårt samman av snön att lungorna inte kan fyllas, har man bara syret i blodet kvar att leva på. Det räcker i ganska exakt fyra minuter.   Tillståndet kallas pansarhjärta.”

Det är också namnet på Block 44’s nya skiva. Idag den 17 augusti släpps bröderna Tomas och Patrik Öbergs åttonde studioskiva på bland annat Spotify och iTunes.
Det började med att bandet skulle göra en låt för att uppmärksamma att Tomas varit nykter och drogfri i 10 år. Något som så klart präglat Block 44 det senaste decenniet.

”Vi ville göra en låt om detta, för att visa vad det faktiskt betytt för oss. Det blev räddningen, både som band men också som bröder.” berättar Patrik

Det som bara skulle bli en låt, blev 6 låtar, som tillslut resulterade i EP’n Pansarhjärta. En skiva som berättar 6 olika historier om ens existens. Om kampen att få vara den man vill. Om kärlek. Om starka minnen som väger tungt idag. Om jakten på meningen med livet.

Ett sound som breddar svensk rapmusiks repertoar. Med över 8 miljoner streams på Spotify, och ännu fler på youtube, släpper nu Block 44 Pansarhjärta EP på deras eget skivbolag Nakatomi.

”Publiken har gett oss möjligheten att få göra exakt den musik vi vill göra. Och det var friheten vi behövde för att kunna berätta vår historia, öppet och ärligt. Och på vårt sätt.”

 

Mer Block 44:

Facebook  /  Hemsida

Lämna en kommentar

Kommentarer