Reggaelegenden Eek-A-Mouse, känd för bland annat låtarna Wa-Do-Dem och Ganja Smuggling, är i Skandinavien den här veckan. Vi var på plats på Stockholmsspelningen och det var en ära att vara så nära hans sköna stämma och moves.

etziaIgår hade Eek-A-Mouse en slutsåld konsert på Lilla hotellbaren i Stockholm med support från Etzia, Leafnuts, Junior Natural, Robert Athill och sound system Topaz Sound.junior-natural

Topaz Sound värmde upp publiken med riktigt feta tunes. Fantastiska Etzia var först på scen och levererade sina unika toner och känsla. Hon följdes av Junior Natural som charmade publiken med sitt söta leende och texter om unity. Robert Athill stod äntligen på scen leafnutsoch visade sin talang igen, och Leafy visade som vanligt var skåpet ska stå.

Sedan gick legenden på scen. Hans otroliga energi och mysiga självkänsla smittade av sig på alla i den något blyga publiken. Sällan har jag varit med om sådan närvaro som Eek-A-Mouse visade igår. Han körde mysiga moves och lyfte på hatten för publiken, som han senare bjöd upp på scen. Hela publikhavet stämde in i BANG BANG BIDDY BENG BENG. Det var en speciell känsla i en sådan liten lokal fylld till bredden.

I publiken stod Carlo Echegaray.

Jag har lyssnat på Eek-A-Mouse sedan 90-talet, då var jag ganska ung. Det här är första gången jag ser honom, och jag tycker det är konstigt att han bokades på ett så litet ställe.

Amanda Fronth, vänster i bild, vallfärdade till Eek-A-Mouse från Uppsala.

Jag har seminarium på skolan imorgon men jag åkte hit istället. Man blir så glad, det är därför jag är här, det här får mig att må bra.

Michaela Åslund, höger i bild, tyckte att Eek-A-Mouse förtjänade mer av publiken.

Han klev av scenen tre gånger och bad publiken om mer feeling, och enligt mig var han fööör grym för att behöva be om det.

People i södra Sverige kan tåga över till Köpenhamn ikväll eller Malmö imorgon, torsdag, för att se Eek-A-Mouse. Biljetterna till Malmökonserten är nästan slutsålda men än finns det chans. Missa ej denna opportunity!

Lämna en kommentar

Kommentarer