EP: Diego Bless släpper EP:n ”Nutidens Sverige” – om den nutida svenskens identitet, olika rötter och mångkulturella uttryck.


Martin Arce Lindqvist a.k.a Diego Bless släppte igår EPn ”Nutidens Sverige” – en samling låtar om den nutida svenskens identitet, olika rötter och mångkulturella uttryck. Gemenskap är ledordet.

“ Efter förra valets resultat med Sverigedemokraternas intåg i riksdagen, kände jag och många i min omgivning att det låg som en spänning i luften. Många vänner och jag själv var med om incidenter, där vi blev ifrågasatta och kränkta på grund av vårt utseende. Den här EPn kommer som ett svar på detta. Ett svar som konstaterar att vi lever i ett så fint land just på grund av att landets invånare har olika rötter och att vi därigenom har så mycket kulturellt utbyte med varandra. Tillsammans bildar vi Nutidens Sverige”, säger artisten.

Diego Bless beskriver sin musik som Afrobeats på svenska, ett sound som är inspirerat av den moderna västafrikanska klubbmusik som spridits globalt under de senaste åren. EPn har ett upplyftande sound med tragikomiska inslag, som får en på glatt humör, trots det ibland tunga och viktiga budskap den förmedlar. Artisten leker med ord, fraser och skapar melodier som både får en att tänka till och vilja släppa loss på dansgolvet.