EP: Syster Sol släpper EPn ”Baglady”


Syster Sol släpper EPn Baglady – ett renodlat rootsigt sound med ärliga texter från en kvinnlig synvinkel.

Syster Sol är känd för sina svängiga rytmer och skarpsinniga texter. Nya EPn Baglady har ett mer renodlat rootsigt sound än tidigare och texterna är personligare än någonsin. Inspirerad av den trend som finns på Jamaica just nu med artister som Jah9, Protoje, Chronixx med flera har Syster Sol skapat EPn Baglady innehållande fem låtar.

-Jag ville skriva så ärligt och rent jag bara kunde och dessutom ha en kvinnas synvinkel på det jag skrev om, säger Isabel ”Syster Sol” Sandblom Stjärne.

Syster Sol har tre soloskivor i bagaget ”Dömd att bli bedömd” (2009) ”Kichinga” (2011) och ”Mellan raderna” (2014) och inför nya EPn kände Syster Sol att hon ville skala av och komma ännu närmre i både texter och sound.

-Det känns som att jag nu tagit den plats jag behöver i musikbranschen och att jag kunde slappna av lite och inte känna att jag måste hävda mig och skrika högst, fortsätter hon.

För att hitta det avskalade har Syster Sol arbetat med producenterna Philip Neterovicz, Carl Ottosson och Anders ”Kaparn” Kappelin.

Lämna en kommentar

Kommentarer