Jr Erics Hyllningsfest 2015 (Vic Vem, General Knas, Aurelia Dey, Danjah mfl

Äntligen var det dags igen!
Det är alltid lika fint att få hylla broder Jr Eric tillsammans med vänner och kollegor.
Årets line up är som vanligt lång, flera artister och dj´s kommer medverka, alla på scenen backas upp av Hot this year band (Lars På Bas aka Lance-a-Lot, André Roots, Ant-1, Partillo).

LINE UP:
Vic Vem
General Knas
Stina Velocette
Danjah
Aurelia Dey
Sebbe Selectas
Horace Corn

ARTIST INFO:

GENERAL KNAS:
Den rostande skåningen är tillbaks igen 🙂
Generalen har gästat Jr Erics hyllningsfest förr och gjorde alldeles nyss ett grymt fett dj gig på ett fullsmockat club studio one på nefertiti. Som Eriks kollega och vän känns det alltid naturligt att bjuda in honom. För er som var med back in the days vet ju oxå att Erik själv bokade General Knas till bland annat våran årliga hyllning till Bob Marley som jag, erik och Tippa arrangerade just på Musikens Hus åren 1999-2008.

AURELIA DEY:
Vi ör stolta över att få ha med Göteborgs afropop drottning detta år. Aurelia har jobbat med Hot this year band vid flera tillfällen, men hon är kanske mest känd som en medlem i kollektivet Femtastic där hon med bland annat Etzia har turnérat land o rike runt. Tidigare i år släppte hon albumet ”Gyllene Tider”, som har tagits emot väldigt bra. På scen tillsammans med hot this year band kan du förvänta dig allt från reggae och dancehall till dagens moderna hip hop och afropop paketerat i Aurelias orginella stil.

SEBBE SELECTAS:
Den yngste av årets arister och ett stort fan av Jr Eric. Ni kanske såg honom framföra ”Jobb och Pengar” på hyllningsfesten 2013 i duon Selectas. Sebbe släppte sin första reggae låt i somras och jobbar just nu på en EP tillsammans med mig. Även om influenserna från Erik hörs tydligt så har denne unge man redan skapat ett eget sound. Han säger själv att han bara vill göra rub a dub och raggamuffin, jag tycker det låter som en bra idé 🙂

VIC VEM:
Behöver ingen vidare presentation för Göteborgs stolthet och den ständigt aktiva poeten och rapparen.
Just nu aktuell med nya reggae singeln ”Vita Terrorister” tillsammans med Hot This Year band.

STINA VELOCETTE:
Stina har varit verksam i flera konstellationer under åren, bland annat Äkta Kärlek (tillsammans med Matilda från ”STEGET”) samt den internationella reggae duon Serengeti (tillsammans med True)
Hon släppte nyligen den svenska singeln ”genom allt” tillsammans med Syster Sol, producerad av Kapten Röd).
Inom kort kommer fler svenska rnb låtar från denna syster!

DANJAH:
Startade sin karriär som rappare men gick snart över till dancehall och reggae. Personligen hörde jag honom första gången på internet radio stationen ”Vibes46” runt 2006-2007, Vi träffades första gången på Öland Roots 2007 varpå jag kastade mej på honom backstage och gav honom ett demo på en riddim som senare resulterade i en låt på samlingen ”Högre Standard vol1&2”, låten heter ”Gideon Boot”. Danjah har även haft en stor hitsingel och video med kapten röd producerade ”My Love” från 2009. Har släppt flera låter både svenska och engelska tillsammans med producenten Rigo på Topaz Records. Är snart aktuell med nytt samarbete tillsammans med Hot This Year band!!!!

HORACE CORN:
En jamaicansk veteran på den europeiska reggae scenen.
Bodde länge i England där han jobbade med bland annat de gamla roots legenderna ”Twinkle Brothers”.
Har även bott i stockholm där han satte ihop ett band med en ung Lars Lancealot Thörnblom (producent och basist i svenska akademien, kapten röds band, hot this year band)
Numera bosatt i Göteborg (ca 10 år) har han varit en självklar del av den lokala reggaescenen och stått på scenen tillsammans med JR ERIC flera gånger.
Bland hans roots reggae låtar utmärker sig bland annat ”Only God Alone” och ”Holy Mamma Africa”

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

ÖVRIG INFO:

ÅLDER 18 ÅR
ENTRÉ 140:- vid dörren

FÖRKÖP:
Pusterviks Biljetter (tillkommer avgift) vid järntorget http://www.pusterviksbiljetter.com/
https://www.facebook.com/pusterviksbiljetter

eller på

Elis Corner på stigberstorget
https://www.facebook.com/ElisCorner
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Lämna en kommentar

Kommentarer