Datum: Lördag 5e Mars 2016
Tid: kl. 20:00
Entré: förköp 170 kr + avgift
Vid Dörren: 200 kr

LIVE: PARTIET:
Support: LIDE NAJS
På SCEN: 21:00

Den sensationella och högaktuell svenska reggaebandet partiet, drakar eller drar under våren 2016 på turné i både Danmark och Sverige. Detta är i samband med lanseringen av det nya albumet, ”Upp att dansa”.

Partiet är för närvarande Sveriges hetaste och mest omtalade reggaeband. Bandet har spelat hela bror landet och är erkänd som en av Sveriges mest kompetenta och ser liveband. Partiet får mycket goda recensioner för sina liveframträdanden, inklusive att få 5/5 stjärnor på den prestigefyllda festivalen, Öland Roots, två år i rad.

Den karismatisk sångare, Fredrik bultar, i spetsen i en scenshow som är full av överraskningar och energi. I titeln ”partiledare”, Fredrik Bolted och om igen gjort sig gällande i den offentliga debatten i Sverige – inklusive, han har varit en stor kritiker av Sverigedemokraterna och höger förskjutning av samhället. Partiet är garanter för en framstående reggaefest med massor av sprudlande energi och melodisk och lyssna vänliga material.

Om LIDE NAJS:
Musiken smyger sig in i själen, gungandes i baktakt. Lide Najs är ett reggaekollektiv från Skåne som har byggt upp ett unikt sound. O-Hund, Toviga Love, Antonio D och Tredje Ögat skapar tillsammans med Lide Najs ett massivt mixtape med Roots, Hiphop, Raggamuffin och Danshall.

Album: Ante med Lide Najs – Högre Perspektiv (Djungel Studio 2013) Ante – Högre Perspektiv (Spotify)

O-Hund & Ante med Lide Najs – Kryddan i mitt liv (Djungel Studio 2013) O-hund & Ante – Kryddan I Mitt Liv (Spotify)

Lide Najs bildades 2012 i Malmö som ett kompband till duon O-Hund & Ante, som tidigare spelat med en mindre akustisk sättning. Duon släppte 2011 Epn ”Vi slår en sjua”, en hybrid av reggae och hiphop i samarbete med producenten EzFx (numera i hiphop-gruppen Som Fan). Skivan mixades av Francisco ”Pancho” Ulloa som sedermera kom att bli producent för två album som påbörjades 2012 i Djungel Studio i Eslöv. I samband med inspelningsprocessen utvecklades liveframträdena till att omfatta en större sättning, inklusive fundamenten i reggaemusik trummor och bas. Gruppen förfinade ständigt sitt sound genom att ha många spelningar och utvecklade så småningom ett mixtape-koncept på scen med många frontare som O-Hund, Ante, Toviga Love, Third Eye och Antonio D. Lide Najs utvecklades till ett kollektiv.

Det första albumet, Ante med Lide Najs – Högre perspektiv (Djungel Studio 2013), släpptes i juni 2013. Albumet var präglat av Antes kärlek till rootsreggaen. Liveframträdandena under sommaren kom dock att bestå av en reggae/groove-mix med både rootsreggae, hiphop och raggamuffin representerat.

Djs: Will Jam & Dj EASY BOY

Lämna en kommentar

Kommentarer