Första musikvideon från General Knas fjärde soloalbum Folkets röst är nu här; Flyg lilla fågel. Mitt i Generalens fullspäckade höst med konserter och andra event, passade vi på att skicka över några frågor:


Hur har responsen varit på din nysläppta skiva, Folkets röst?

Responsen har varit god med över en miljon lyssningar på skivan sen den släpptes. Många säger att det är det bästa jag släppt hittills. Media gör dock sitt bästa för att ignorera.

Det finns 11 låtar på din skiva. Varför blev just Flyg lilla fågel den första musikvideon?

10469664_737411319627993_8406076705035133819_n Tycker att låten har en historia som var intressant att testa att göra en video till.

Vad handlar låten om och vad kan du säga om musikvideon?

Låten handlar om en fågel som ska lära sig flyga. Den handlar också om hur det är att växa upp i ett hårt och kallt samhälle där man får lita på sin egen styrka.

Videon, och låten, spelades in för ganska länge sedan när jag var på Jamaica sist. Skönt med en video där jag inte nödvändigtvis är med och sjunger. Tycker den är riktigt stark och tillför låten ytterliggare en dimension.

Det ryktas om en andra video. Stämmer det, och i så fall till vilken låt blir det?

Det kommer sannolikt en eller flera videos till. Har inte haft tid att ta tag i det förrän nu. Jag ställde en fråga på min facebook och det var många som verkar vilja ha en video till Aktivist. Vi får se!

Något annat du vill tillägga eller berätta?

Missa inte Sthlm-spelningen nu på fredag. Fullt band med kör och blås och massor med tunga gäster. Leve Revolutionen! Folkets Röst

Lämna en kommentar

Kommentarer