Göteborgsbandet Bellaroush ute med ny låt och musikvideo till; Sun goes down – om mänsklig skymning… Låten gästas av Promoe och ger rysningar. Följ också deras tips att skicka en önskan till Musikhjälpen att spela upp deras låt, och de skänker 500 kr om låten spelas! Vad de har för planer till våren? En massa, så uppdatera er genom att läsa intervjun!

_________________________________________________________

Hallo där, hur står det till?

Jo, då det är fint! Decemberförkylt, men peppt! Ska alldeles strax bege oss och hämta grejer och dra på soundcheck inför gig ikväll. Vi kör ett lite avskalat akustiskt gig ikväll på ett event för Amnesty i Göteborg.

Vem är Bellaroush?

Bellaroush är ett Göteborgsbaserat band! Vi har ganska olika musikalisk bakgrund, vilket jag tror är en stor del av varför vi låter som vi gör! Mycket influenser från många olika 10423637_10153340571218998_9101939064656960728_nhåll i en galen blandning. Sen är vi väl rätt politiskt engagerade själar vilket ofta skiner igenom i texterna och vad vi pysslar med.

Det som blev till Bellaroush till slut startade för drygt 4 år sen. Mycket har hänt sen dess. Vi har släppt 2 EPs, varit iväg på turné i Indien och gjort en massa roliga och olika spelningar och så håller vi på att släppa debutalbum nu!

Nyligen släppte ni er tredje musikvideo till låten Sun Goes Down, vad handlar låten om och vad har inspirerat er till låttexten?

Sun Goes Down handlar om mänsklig skymning, som vi så snyggt brukar säga..he he :). Den handlar om att se sig själv i spegeln och inte känna igen den man blivit. Om frustration och besvikelse över att inte leva upp till sina förväntningar och om kampen för försoning mellan förväntningar och verklighet.

Lite som att man är två personer i en, som är fast med varandra, men inte lyckas nå varann.

Vad kan ni säga om musikvideon?

Musikvideon är gjord av Tildeh Hjelm, som har gjort en filmtolkning av texten och musiken. Jag tycker att den gestaltar obehaget och frustrationen i den situationen på ett snyggt sätt, samtidigt som det vackra och mjuka finns med där nånstans.

 

Låten gästades av Promoe, hur arbetade ni fram låten?

Vi hade egentligen lagt allting och gjort klart låten när idén ”det vore fett att ha med Promoe på den här” kom upp. Så vi skickade frågan till honom med låten och text, och han blev taggad. Så då gjorde vi en version där det fanns plats för honom och diskuterade textingångar en del fram och tillbaka. Sen drog Mårten till Indien och det blev lite tyst ett tag. Sen sågs vi när han kom hem i Nacksving studios och spelade direkt in de delar han skrivit, som var heeelt perfekta för låten! Vi satt och rös i kontrollrummet! Helt perfekt för låten!

Vad har Bellaroush för planer i vår?

En massa! I februari släpper vi debutalbumet B E L L A R O U S H via Swingkids. De två senaste singlarna Political Play och Sun Goes Down kommer från det albumet. Ett projekt vi jobbat och slitit med nu i 1,5 år med producenten Anders Lagerfors. Det är första gången vi arbetat med en skivproduktion på det här sättet och lagt så mycket tid o pengar på det, så det ska bli grymt kul att äntligen släppa det. Vi tror att vi hinner med ett till singelsläpp innan albumet också, men får se! 🙂

Så iom albumreleasen blir det en hel del releasefest och turné som vi håller på att boka upp nu. Än så länge är det helt klart att vi kör i Köpenhamn på Operaen 13/2 och Nefertiti i Göteborg 14/3, men det fylls på efterhand.

Vi kommer att släppa musikvideos i olika former till alla 12 låtar på albumet också, så det är mycket jobb med att planera och spela in dem. 8/3 på Internationella Kvinnodagen kommer vi att släppa videon till låten Hands Off! tex. Det blir många roliga och väldigt olika släpp att se fram emot 2015.

Sen är det en sväng ner i Europa på gång och så jobbar vi på att ta oss tillbaka till Indien på turné i höst och återförenas med de band vi jobbat med därifrån tidigare.

Och så festivalsommar förstås! Mycket på gång! 2015 kommer att bli grymt!

Vad är det bästa med julen?

Det bästa med julen för mig personligen är tiden med familjen, det är ändå lite heligt för mig. Sen finns det en hel del som är problematiskt med hela julindustrin där kapitalismen kör på högvarv. Men jag är ändå en jul-sucker för allt det andra fina med familj, kärlek o givmildhet o sånt.

Något annat ni vill tillägga?

Ja! En annan grej som är fin med julen är ju Musikhjälpen! Och om man tänkt ge lite pengar till det kan man tex smsa 72999 SUMMA (som man vill skänka) ARTIST (Bellaroush) LÅT (Sun Goes Down) MOTIVERING (valfri :)! Om låten spelas skänker Bellaroush 500 kr extra!

Man kan också buda på vårt #MH14-paket!

http://www.tradera.com/item/340229/222152250/-mh14-bellaroush-var-med-i-musikvideo-releasepaket-

__________________________________

//Skanker

 

Lämna en kommentar

Kommentarer