DSC_0602

Efter att ha mött den karismatiska vackra kvinnan Cajsa Camomile på ett par spelningar och pratat om att spika en intervju, så förstod Skanker efter Öland Roots när hennes video drog iväg i mest antal visningar, 2.6k, att en intervju är ytterst aktuell. Skanker mötte upp den otroligt begåvade sångerskan en solig dag i Västerås för en intervju.

DSC_0592

Cajsa har tidigare släppt fyra singlar men har körat åt bland annat Govenor Andy och Daniel Asher. Nu har hon en del upcomings på gång bland annat så har hon precis innan intervjun varit iväg och spelat in en musikvideo där hon får äran att gästa på en Miklo & Tusenfalks låt. Miklo & Tusenfalk har gjort en platta som heter ”Dukat & Klart” den innehåller ungefär nio låtar där dom rappar, så klart!  Sen har dom tagit in en gästartist på varje spår.

”Jag tycker det är fantastiskt kul med detta samarbete då dom är så jäkla härliga killar! Albumet kommer att komma ut om cirka två veckor så STAY TUNED!!”

Sen till hösten kommer det bli jättemycket produktion och produktionsarbete för att få ut hennes EP i september. Det är Cajsa och hennes pappa, Papajaz, som arbetar tillsammans med EP:n, Cajsa Camomile & Papajaz Productions. Förhoppningen är att det blir fyra, fem låtar så att man får se lite mer av henne om man vill. När Cajsa kör klubbspelningar så är det oftast DJ Yesijah hon kör med. Han är en fantastisk vän och DJ berättar hon. Sen brukar Gräsrot kompa henne och den 26 augusti i Skärblacka Folkets Hus har ni chansen att se Cajsa Camomile på scen tillsammans med just Gräsrot.

DSC_0277DSC_0333DSC_0339

(DJ Yesijah & Cajsa Camomile på Strike i Västerås tidigare i år)

Musiken har alltid funnits med i hennes liv då hennes pappa alltid hållit på med musik och har spelat i olika konstellationer och hon har sedan barnsben varit med när dom gigat och repat. Sedan reste hennes familj mycket i Europa och besökte olika festivaler och konserter.

”Så musiken har alltid omringat mig med glädje i stort sett hela mitt liv”

Kring 10-års åldern började Cajsa på Fryxellska skolan och gick där i sex år och undervisades bland annat i musikhistoria, musikteori samt hade körlektioner. Efter Fryx föll det sig naturligt att hon ville fortsätta med musik så gymnasiumet gick hon på Carlforsska estetisk linje med inriktning musik. På Carlforsska hade Cajsa som huvudinstrument piano och sång och utöver dom kärnämnena som man hade så var det också bara musik. Men även inslag av musikal så det var lite teater och lite dans med berättar hon vidare. Parallellt med de så gick hon även på en annan skola en gång i veckan, Calle Flygare i Sthlm som är en teaterskola just för att hon fann det kul att fortsätta med musikal. På hemmaplan berättar hon sedan att hon började i konstellationer av coverband. Det var Daniel Asher som senare fick in Cajsa på reggaegenren och som presenterade henne för reggaevärlden via Governor Andy. Hon var då kring 16-års åldern när hon började arbeta med reggae och fick höra Daniel Ashers as feta beats och rytmer ”och jag bara blev lite kär i den här genren och förstod att de är det här jag vill hålla på med”.

På frågan om vilka förebilder hon har så skrattar hon och säger att hon har ett par stycken faktiskt men måste korta ner så de blev fyra stycken hon tänkte på!

”Pappa först och främst, han är en underbar person, så otroligt talangfull och så begåvad. Sen är Daniel Asher är en stor förebild i mitt liv, en grym person, artist och producent. Han har båda fötterna på jorden och är godhjärtad de gillar jag. Kapten Röd beundrar jag också för hans texter, han är mer som en poet, författare och det tycker jag är beundransvärt. Det är de jag också försöker fila på och försöka få så fina och meningsfulla texter som möjligt. Sedan har jag ju Mr Bob Marley himself of course. Och det är inte bara för hans underbara röst och verk han gjort utan också om hans syn på livet. Allstå jag har inte mycket pengar, jag har inte mycket materiella ting. Men jag har en underbar familj som älskar mig, jag har vänner och deras stöd. Och det är som Bob sa att det gör honom rik likaså som det gör mig rik. Pengar är viktigt men absolut inte allt!!”

Gott folk har ni chansen att se denna sköna böna live så rekommenderas det starkt. Sen inväntar vi med spänning att få höra henne på Miklo & Tusenfalks album och så räknar vi ner till september och Cajsa Camomiles första EP!

DSC_0329

Skanker håller er uppdaterade!

Lämna en kommentar

Kommentarer