INTERVJU: Dennis Landén (TEXT)


Tänka sig att bara ett vanlig ”hej” kan leda till så mycket, ibland får man ett som bara är där för stunden och ibland något som stannar. Dennis och jag började prata för flera år sen, det började precis som jag nämnde ”hej” men båda delade ett intresse för musik, han gjorde musik och jag höll i en musikhemsida. Vi bestämde oss för att fortsätta hålla kontakten, åren har gått och man växer och blir starkare och säkrare i sig själva. Nu när vi har en del ”kött på benen” eller ”en del i bagaget” då tänkte vi det var dags för en intervju!

  • Kan vi få en presentation, vem är du för dem som inte vet?

Absolut!

Dennis Landén, 24 år gammal från Staffanstorp. Jobbar heltid på dagarna inom lager/logistik men så fort jag får tiden över så försöker jag få gjort nytt material till musiken. Gjort musik i några

men men i början var det inte så pass seriöst utan mer festa med polarna man hade då och spela in på skämt. Det var väl nästan där musiken startade, vi lyssnade ju på det mesta såmanfastnade snabbt. Sedan jag fick min första spelning för några år sedan där efter blev det mer seriöst än vad jag tr
odde det skulle kunna bli. Det är ganska sjukt fortfarande att ”resan” började i en lägenhet eller ifrån första spelningen på fritidsgården skåningen i Staffanstorp.

 

  • Vad är dina mål samt syfte med din musik?

Jag har knappt haft några mål,och har jag haft det så har jag redan nått dem. Tex att spela på markanden i Staffanstorp, det har jag alltid velat och det gjorde jag 2 år i rad sen tackade jag för mig på bästa möjliga sätt, men om dem skulle höra av sig igen så skulle jag inte tvekat att spela där.

Mitt syfte med min musik, eller med mina texter. Det är mer att få ut det jag har inne i mig, om man bär sorg, glädje eller vad det än handlar om, så är det skönt att kunna ventliera sig på bästa möjliga sätt, och det bästa med det är att det finns folk som kan relatera till det man skriver och plötsligt är man inte ensam med det längre utan det är andra folk som förstår vad man gått igenom eller går igenom.

 

  • Vart ser du dig själv om 4 år?

Oj, vart jag ser mig själv om 4 år, den e svår. Men jag e nöjd som det är i dagens läge, jag mår bra, har en bra familj, grym flickvän, bra vänner, få men äkta, tak över huvudet, jobb varje dag, mat på bordet, musiken går sin egna väg vilket jag är nöjd över. Jag hoppas att det är samma sak om några år för jag trivs bra, jag är väldigt nöjd med hur saker och ting är faktiskt.

Det som kommer hända detta år, för mig är det en ”vardag” eftersom jag jobbar rätt mycket med saker och ting i smyg, men det e väl dags att alla får reda på det med.

Jag jobbar rätt mycket med min vän Primus Månsson som filmar och redigerar mina musikvideos, så en fet jävla big up till min boy.

  • Berätta lite mer, hur ser din resa ut nu detta året?

I Sommar har vi några spelningar och några nya musikvideos, nya låtar, förhoppningsvis lite samarbete med diverse, när vi träffas, vad vi gör, kanske ngn radiosädning, och bakom allt detta, kommer vi filma, det kommer komma ut en ”dokumentär” eller vad man ska kalla det, där man kan följa med på allting. Eftersom Primus håller på med youtube på sin tid så har vi bestämt att göra detta på vårt sätt, och det kommer bli otroligt fett att göra allt detta, men inte bara det, utan att visa alla som lyssnar och kollar varje dag!

Den spelningen vi kan skriva rakt ut nu är på Hörby Kulturkalas den 22maj klockan 19.30/20.00 och dem andra kommer, men datum och tider ej satta än så får inte gå ut med det än.

 

  • Kommer du börja jobba tillsammans med några nya artister detta året?

I sommar kan det bli med att jag börjar jobba med andra artister, lite planerat,lite som ligger bakom men som är påväg utåt, det vill säga att, Kristian Nygren, Jesper Hedenskog (otis) Anta, Grapee, JNL, Robin/Jowi och några till som jag kommer att jobba med en hel del nu, men det är kommande saker och det kommer ni få att höra och se, tro mig, och förhoppninigvis där mellan kommer jag börja jobba lite med min bro, Echobeats!

Följ Dennis via: https://open.spotify.com/artist/5DmS6Cm7PlvCFangbpKNWe?si=w42q9UTwTMmIIbZtISMtug

Skanker tackar Dennis för ett härligt samtal som ledde till denna intervju!

 

Lämna en kommentar

Kommentarer