Kiihjano, reagge/urbanska musikartisten från Norrköping, är aktuell med sin första singel på svenska; Abstinens. Håll dessutom koll så du inte missar hans kommande EP som släpps till sommaren – med mix av olika stilar samt en remix med svenska artiser, ser Skanker.se fram emot att få höra mer från honom!

 

press2svartvit


 

Hallo där! Hur står det till?

Tjena King! Jo det e nice har mycket på g nu så livet rullar på.

För dom som missat, vem är Kiihjano?

Jag e En Reggae/Urbansk Musik artist som heter Kiihjano Di White Lion, är 27 år gammal och kommer ifrån Norrköping.
För er som inte vet så har jag tidigare kört på engelska, förra året släpptes Ep’n ”Still on the Rise” men är nu tillbaka med en kommande EP på svenska i samarbete med Unity Yard Studio’s och producent teamet No Faces ser grymt mycket fram emot att släppa nytt material med ett nytt sound, nytt språk och en ny stil.

Varifrån kommer ditt artistnamn?

Ska jag va ärlig så va det nåt som bara kom till mig, satt en dag o tänkte på vilket artist namn som skulle passa mig o då ramla det bara ner liksom har fått höra i efterhand att det finns ett liknande ord som Kiihjano med lite annan stavning som betyder krigare/krigarsjäl så det känns som att jag har hittat rätt.

Du släppte nyligen video/singeln Abstinens, vad handlar låten om och vad har inspirerat dig till låttexten?

Yes det stämmer det är första officiella singeln på Svenska från kommande EP.
Jag kände att jag behövde komma på något som stod ut och va lite annorlunda så jag satt ett tag o tänkte och fick ide’n att skriva om Musikens kraft kan man säga vad jag försöker få fram i låten är ett starkt behov av musik i samhället och i låten så är det en drog som tas av alla slags individer spelar ingen Roll vart du kommer ifrån, vem du är eller vad du jobbar med alla har någon gång fått en bra känsla när dom lyssnat på musik så på den vägen formades Singeln Abstinens.

Du släpper din första svenska EP lagom till sommaren, vad kan du avslöja om den?

Yes det stämmer kan tyvärr inte släppa ett specifikt datum men den kommer väldigt snart!
Det är en EP på 6 låtar med en blandning av Reggae/Dancehall/Pop/Mainstream ifluerat sound som är format av No Faces från Unity Yard Studio’s.
Känns som vi har fått till ett fett sound med olika element från olika stilar och samlat det i ett.
Så ser sjukt mycket fram emot att släppa den.
Det kommer även komma en remix på en av låtarna där vi har samlat några grymma svenska artister som kommer att gästa den så den tror vi hårt på.

Snart är vintern slut, vilket är det bästa vårtecknet för dig?

Yes man det e skönt! Tror nog att det är när solen börjar titta fram mer o mer och man får mer energi och glädje i kroppen.

Något annat du vill tilläga?

Jag måste passa på att säga det från början va lite nervöst att släppa nytt material på svenska då det blir en helt ny grej och man visste inte riktigt vad man skulle få för reaktion men responsen har varit bra och vi har fått nice feedback på den så det e fett kul att många diggar den så måste passa på att tacka alla som ger support och sprider musiken big up till alla och även till er på Skanker som uppmärksammar det nya materialet.

Kommer komma mycket nytt under våren/sommaren så stay tuned people

Bless KiihjanoKiihjano på facebook

Lämna en kommentar

Kommentarer