Intervju: LöstFolk


thumbnail_löstfolk pub foto

(Foto Hanna Sindvald)

Skanker möter upp grabbarna i LöstFolk efter deras gig på Öland Roots 2016. Solen skiner och stämmningen är magisk. Enligt rykten så ska LöstFolk vara otroligt ödmjuka och kan inte annat än instämma!

Det tar ett tag innan hela gänget är samlade då det ska handlas mat och det pratas med folk och det kramas, det är kärlek helt enkelt. Men vem stressar på Öland Roots?

LöstFolk berättar:
Öland Roots är en mycket speciell festival, dels så är det riktigt vacker miljö, naturen och havet. Man känner sig hemma här helt enkelt. Människorna har verkligen hört vår musik och dom kan vår musik. Det är en så kärleksfull vibe här. Öland Roots verkar liksom plocka fram de bra sidorna hos folket. Dagens spelning är de fantastiska nöjda med. Publiken var fet och alla sjöng med och de lyckades få en riktigt fin kontakt med publiken. De hör ju inte till vanligheten att man spelar klockan 17:00 mitt på ljusa dagen framför en nykter publik utan det är en utmaning. Men det känns mer på riktigt med en nykter publik. I merchen har de med sig deras senaste platta ”The Tomtationsshow” som de säljer som smör i solsken.
De berättar vidare om kommande projekt med Göteborgs producenterna, Kapten Röd, Lance-A-Lot, Partillo, Hofmästaren och André Roots. Sedan har de fått höra lite feta grejer av Västerås producenten Dr Suits och det låter väldigt intressant. Sen har de ju deras gamla Uppsala 756 productions så de fortsätter, LöstFolk står aldrig still!!
På frågan om vad de anser om all svensk reggae och hiphop som kommer idag så berättar Format:

”Det är skitfett alltså! Jag har hållit på så länge, hållt på sedan 90-talet och jag har sett hur allt det här har vuxit fram och grejer på svenska! Alltså när jag började det var inte många som körde på svenska då förutom några grupper liksom. Det är en helt sjuk grej!!”

 

Extra kul tycker de att det kommer mycket från Uppsala mycket bra dessutom. De känner sig extra stolta då. Men självklart finns det bra överallt och de hoppas att det bara kommer fortsätta växa. De blir en  liten diskussion om att de tror att de kommer delas upp i sub kulturer och att det inte bara blir hiphop/reggae utan att det sprider sig. Musik måste utvecklas annars blir det tråkigt instämmer de alla i. Kolla oss bara vi kör inte bara reggae/hiphop utan vi blandar massa stilar då vi alla lyssnar på så mycket olika musik också.
Vill ni se LöstFolk vilket rekommenderas om du inte gjort de redan så spelar de på Emmaboda i slutet av Juli, Falkenberg, Långsta Rasta och eventuellt kommer de göra en spelning på hemmaplan!

 

Big up Skanker! Tack så mycket One Love avslutar LöstFolk med och de blir återigen lite kramandes!

 

 

Lämna en kommentar

Kommentarer