Intervju: Med Jasse om hennes resa & kommande Ep:n ”Tar mig ut”


Vem är Jasse?

Jasse är en tjej som mår som bäst när jag får stå på scenen! Men också när jag får skapa mina egna möjligheter vara kreativ och ha många bollar i luften. För mig är det viktigt med ett bestämt mål, men ibland kan resans gång till de själva målet vara viktigare än själva målet.

Jag har så mycket energi, så många idéer och det har handlat mycket för mig om att kanalisera denna stora kraft inom mig till de positiva. När jag var yngre hade jag samma kraft men jag valde då att kanalisera den till allt annat än gott och det resulterade i att hela mitt ungdomsliv är utraderat.

Så det jag försöker göra nu är att under tiden jag arbetar med och runt en massa etablerade personer inom musikbranschen runt om i Sverige, att suga in så mycket kunskap, information, och lyssna på dem som gått före hur deras resa varit, vad deras genombrott var hur man producerar musik från grunden. Något som jag ser till min fördel nu men som inte var det förr, är min orädsla. Orädsla kring att göra fel, säga fel till och med vara fel.

Jasse är väldigt mycket, en del skulle beskriva mig som en bomb, någon annan skulle säga att jag är väldigt lojal, en tredje kanske skulle säga att jag inte har något tålamod, men något jag fått höra sista året är att Jasse du slutar aldrig att överraska!

Berätta om din resa! Då det händer mycket kring dig just nu!

Det är galet! Nyp mig i armen. Bli utbildad utav Salazar bröderna, ett av Sveriges största Hiphop skivbolag. Att få sitta i samma rum och lyssna till deras produktioner höra deras gyllene ord.  Jag kommer att i 16 veckor bli utbildad om artistliv, musikproduktion och mycket mer . Då jag inte bor i Stockholm och har ungefär 2 timmars resväg dit så hoppas jag SJ tågtrafik sköter sig i vinter haha. 🙂 Skämt åsido , jag siktar mot stjärnorna och ett stop hos Redline Recordings är inte fel.

Jag arbetar också med Unity Yard -No Faces. Jag har arbetat med de produktionsteamet under sommar och nu höst. Fantastiska människor hela teamet och de om några har hjälpt mig. Jag tog in dem som produktionsteam för att få hjälp med att skapa min reggaeton/dancehall EP. Första gången även andra och tredje var jag så nervös. Att ställa sig vid en svindyr mikrofon bland främmande professionella musiker var nervöst. Hjärtat höll på att hoppa ut men jag tänkte att det finns inte rum för att vara blyg och nervös, deras tid går även min. Men jag minns min känsla-Jasse vad har du nu gett dig in i. men känslan var så mäktig och jag fick en kick. En kick av att  passionerat göra det jag brinner för tillsammans med människor som brinner minst lika mycket om inte mer och att sedan få vara en del utav den fantastiska produktionen.

Min resa innan No faces och Redline-utbildning den har härstammat i en musikstudio i Brickebacken, en förort till Örebro. Där finns min mentor men också min bäste vän. När jag då kom för två år sedan till Jonas Lundström och sa hej mitt namn är Jasmin jag tycker om att sjunga , har inte gjort det på ett par år, hoppade av Rytmus Musikskola i Norrköping 2010 i hopp om att debutera på den svarta marknaden, men här kan du få lyssna Jonas, så sjöng jag Mariah Careys låt -Hero .

Jonas tittade på mig och sa, Jaa du behöver öva lite men det ska gå bra! Efter det började jag boka in trubadurspelningar och tvingade då med Jonas att sitta på gitarren. Trubadur var inget för mig då publiken inte var av det gladare laget alltid. Efter 9 avverkade trubadurspelningar ja då var det dags för något annat, skolprojekt. Jonas började vid detta lag att dra sig i håret kring Jasse och Jasses alla olika hittepå. men jag ville ut och jag ville det nu.  Det var tyst någon månad och nu hade jag fått  smaka lite på det så nu var det dags att skapa sig ett eget event för ville ingen boka mig- inte konstigt då jag inte hade någon låt! Ja då får jag bygga min egen scen. Det var vinter 2016 och Musikhjälpen skulle landa i Örebro där passade jag tillsammans med b.la. Kenny Nordh som är ansvarig över Örebro Reggaeklubb att anordna ett Musikhjälpen/reggae event – som blev jättelyckat. Till detta skrev jag då tillsammans med annan person den första låten som gjorde att jag då fick mersmak. Jag ville mer och jag ville det helst igår.

I Somras spelade jag på Voxfestivalen. En fantastisk känsla att stå på samma scen innan Labyrint. Likaså när jag var förband åt Ken Ring att få öppna upp till en legend är topnotch! Jag är i skedet där jag vill ut och visa min musik i Sverige. Jag vet att jag har viktiga saker att prata om där och jag får också möjlighet nu när jag i oktober ska ut och föreläsa. Föreläsa om mitt liv om hur jag från botten kämpar mig till toppen, om hur det är att leva i en gravt destruktiv vålds nära relation, men också hur jag tog mig ut där av den första låten som släpps ifrån min kommande EP ”Tar mig ut”. Jag har känt och haft knivspetsen i min hud, jag har blivit förråd av både myndigheter personer och livet faktisk men jag vet att det går. Det är allt förutom lätt men det är väl kanske bra, tänk om de vore så lätt att bli artist? Då skulle väl alla vara det? Alla orkar inte kämpa, kämpandet får konsekvenser och dessa är inte alltid de mest givmilda, man hamnar inför svåra olika val, mycket sorg faktiskt! Min resa har varit otroligt känsloladdad och jag har fått veta  med basta att vänskap tillit och lojalitet är inte nyckelorden för alla och inte ens aktuella för vissa men det är oftast då vi ser resultatet =etablerade artister om man orkar hålla i och hålla ut.

Ja, berätta mer om din kommande EP!

På EP:n är det fem låtar, fem låtar med fem olika berättelser kan man säga. Det är inte ett bestämt tema utan varje låt har sin egna berättelse som handlar om hur man mot alla odds i världen tar sig igenom, runt ,över om hur man aldrig får låta någon vilseleda dig för att hugga dig i ryggen. Samhället har format oss människor, men jag vet inte vad ursäkten är för alla människor utan karaktär som väljer att hugga sina nära och kära i ryggen.  Musikbranschen är smutsig och det gäller att alltid påminna sig själv om att stay real be real och att människors intuitioner inte alltid  är som dem verkar.

Har du nå kommande spelningar?

Just nu har jag 3 inplanerade spelningar, 23/9, 6/10 och även 7/10 då Örebro reggaeklubb anordnar ett event på Örebro Slott. Jag spelade på ett tidigare event på slottet men då under ett annat namn. Denna gång får jag stå på Örebro slott och framföra mina låtar och ingen annans och vara den drottning i kvällens ära. Det som också är inplanerat är sista besöket för detta projekt hos No Faces , då åker jag ner den 2/10 samt 3/10 och producerar klart, spelar in och finputsar på de sista inför den kommande EP.

Många gånger i hela mitt liv har jag känt att jag inte platsat in, min personlighet är för stor, min röst hörs för mycket, Jasse kan aldrig varva ner, äntligen har jag kommit hem och ingen får någonsin ta mitt hem ifrån mig.

Min inspiration min styrka och min passion får jag ifrån den person som en gång i mitt liv räddade mig. Min dotter.

Skanker tackar Jasse för intervjun!

Lämna en kommentar

Kommentarer