Silly Selection – Goodman vs. Badman

Västeråsduon Silly Selection släppte sin fjärde musikvideo i fredags förra veckan. Vi ville givetvis veta mer om duon, deras musikvideo och vad som händer till våren –  på köpet fick vi tips om bästa julhänget på juldagen! Läs och ta in och medan du lyssnar på deras svängiga låt.

_____________________________________________

Hallo där?

Kan ni ge oss en kort presentation av Silly Selection

Silly Selection är en reggae & hiphopkonstellation som vi startade i slutet av 2012 och består just nu av Sebbe och Jocke. Vi har under en längre tid samarbete med Svenskreggae där Jesper Lundgren agerar som manager och10702220_800177790020272_8716212428751635905_n bokare åt oss, vi har även Dj Yesijah från Tactical Sound som backar upp oss under livegigg. Från grunden är vi en reggaegrupp men blandar allt från hiphop till dancehall, ska och soca. Med fokus på att använda lyriken som ett starkt budskap då vi skriver om jämlikhet, rättvisa, rättigheter och den sociala och allmäna vardagen är det ändå livescenen som är den största faktorn för oss. Det är vårat liveframträdande och scenspråk som är det viktigaste för oss, ett mål vi har är att publiken ska gå ifrån en spelning med känslan av att dom känner oss. Personlighet och att vara jordnära spelar stor roll för oss.

Vad finns det för bakomliggande historia till ert artistnamn?

Namnet är helt enkelt en kort beskrivning på oss som personer och är en del av konceptet med vår musik. Vi kompletterar varandra perfekt och brinner för den talangen vi har att underhålla folk. Musikkonceptet vi har är väldigt brett eftersom vi har valt att blanda ett flertal musikstilar.

Ni släpper er femte musikvideo, vad kan ni berätta om den?

Våran video Goodman vs. Badman är en gammal låt som vi gjorde med vårat tidigare band, Almighty Lions. Vi har fått ett antal förfrågningar av folk om vi kunde framföra den med Silly Selection och så blev det. Efter att ha spelat den hela sommaren som en avslutningslåt på alla gigg märkte vi hur mycket hype det var kring den. I stort sett är låten en glad ”glöm bort bekymmer, sorger och besvär” låt med en tvist av ”bränn systemet”. En väldigt simpel text då vi fokuserar på melodin och känslan.

Finns det några framtidsplaner för album/Ep?

Nu i december börjar vi jobba på vår Ep som ska släppas i mars 2015 och kommer spelas in och mixs av Victor ”Vino” Fariña. Allt råmaterial är i princip färdig skrivet, så nu är det bara finslipningen och studiotiden kvar. Epn kommer enbart vara på svenska och kommer gästas av två etablerade artister. Några av dom producenter vi jobbar med är bl a Doobie Sound och Rocksteady Fred som står för några av rytmerna. Det kommer att vara en silly6spårig Ep med allt från roots, reggae till ska och hiphop. Dock har vi inte släppt namnet på Epn än, TBA!

Vad händer under våren för er?

Under våren är vi bokade på ”Svenskreggae Massive on Tour” som är en turné arrangerad av Pinet Group och Svenskreggae. Vi kommer åka runt på ett flertal spelningar tillsammans med Ras Daniel, Papa Dee, Sally Sow och Tactical Sound. Finns det intresse för bokning kontaktar man Pinet Group eller Svenskreggae. Och tillsammans med Ep släppet i mars släpper vi även en musikvideo. Sen drar vi ut på turné med dessa tunga artister!

Hur firas den perfekta julen?

Den perfekta julen firas på juldagen i Västerås på Strike tillsammans med oss, Twang System, Ras Daniel, Stereo Steppas, Dj Patuu, Sound Vessel (Yardgear), Tactical Sound och Svenskreggae. En av många kommande
”Svenskreggaemassive” spelningar. Med flera tunga sounds och överfeta artister så kan vi garantera att en biljett till detta event är en riktig bra julklapp!

Något vi missat?

Och med det sagt vill vi önska er en God Jul och hoppas vi ses i vintervimmlet. Blessins / Silly Selection & Svenskreggae

Spotify;

Lämna en kommentar

Kommentarer