1 maj öppnade Partiet upp dörrarna för detta året med sin första singel, Pinsamt – en låt som kritiserar den flyktingpolitik vi har i Sverige och EUs hårt stängda gränser.

Nu är de tillbaka med musikvideon till spåret. Kolla in videon och läs vår intervju med partiledaren Fredrik Boltes om hur hans tankar ser ut kring den viktiga frågan i låttexten.

 

 


pres2015

Hallo Partiet! Hur står det till?

Hej! Fredrik Boltes här, Partiledare.

Allt är bra. Det känns lite som att leva i lugnet före stormen här…

Den 1 maj släppte ni er första singel för detta året, och den heter Pinsamt, vad handlar låten om och vilka budskap vill ni framföra med den?

Låt-texten är ganska tydlig tycker jag. Man fattar direkt när man lyssnar på den. Men i korta drag så handlar det om rasism, och avsaknaden av internationell solidaritet.

Vad har inspirerat er till texten?

Jag tror inte att någon är oberörd av situationen i Syrien och i medelhavet. Det är som att titta på en skattefinansierad Estoniakatastof på repeat.

Vad menar du?

Jag menar att EUs hårda gränsbevakning, som vi finansierar bland annat med svenska skattemedel, kostar redan extremt utsatta människor livet när båtarna välter i medelhavet. Det är en skam för hela vår samtid som människor.

Hur kommer det sig att ni valt att släppa just den låten som första låt detta året?

För att vi gillar den mest och för att den (tyvärr) känns aktuell.

Vad kan ni säga om musikvideon till låten?

Jag tycker den får tala sitt tydliga språk när den kommer. Men jag kan säga att den är gjord av Mohave Media. Grymma musikvideomänniskor i från Malmö. BIG UP!

Vad tycker ni behöver förändras i Sverige för att vi ska få en fungerande flyktingpolitik och en mer human syn på flyktingar?På lång sikt tror jag inte på länder, gränser eller pass överhuvudtaget.

På lång sikt tror jag inte på länder, gränser eller pass överhuvudtaget.  På kort sikt tror jag det bästa Sverige kan göra är att försöka påverka andra EU-länder att tänka mer som vi:  ”Kommer du från kriget i Syrien så får du permanent uppehållstillstånd direkt!” Att vi har det så i Sverige kan vi vara stolta över mitt i detta helvette.

Något vi har missat?

Se oss live i vår/sommar! Turneschmat uppdateras kontirueligt på www.partietreggae.se ! Håll ävet utkik för mer material från Partiet i höst! Vi är här för att stanna! och det viktigaste av allt: Supporta oss genom att köpa merch i vår webshop!

Lämna en kommentar

Kommentarer