Missa inte Quito & The Jahnamnan Band – sjumannabandet med rötter från Växjö, och med jämställdhet som en brinnande värdering! Aktuella med nysläppta singeln Syster, hoppas vi få höra ännu mer från under våren.


 

Hej, hur står det till?

1964607_10152774729141871_696059690_n

Shoo mannen!! Det är bra hur är det själv?

Kan ni ge oss en kort presentation av Quito & The Jahnamnan Band

Vi är ett malmöbaserat band som består av sju bandmedlemmar, Marcos ”Quito” Fuentes (sång), Ture ”Leopold” Butler(sång/ukulele), Jonatan Barck (bas), Patrick Svensson (elgitarr), Linus Fritzon (trummor), Jon Alexandersson (saxofon) & Joel Nyman (trumpet).
Med rötterna i Växjö, Småland, har vi de senaste tre åren lyckats sprida våran musik från norrland till skåne.
Vi är en blandning av reggae, hiphop och ska med fokus på liveframträdande.

Ert bandnamn, var kommer det ifrån?

Det var faktiskt bandet som kom på det, det kommer från när vi i början tog saker väldigt lugnt, mañana mañana så att säga. Säger man det tillräckligt många gånger blir det man(jana-man)jana.

Vilka budskap eller värderingar vill ni främst föra ut med er musik?

Jag tror att i grund och botten så är väl jämställdhet det vi står mest för, allas lika värde oavsett ursprung, kön eller livssituation. Självklart har vi alla i bandet våra egna värderingar och åsikter men jämställdhet är något vi alla brinner för.

Ni släppte nyligen en singel med gäster som Third Eye, O-hund & Markandeya. Vad kan ni berätta om singeln och hur har samarbetet fungerat?

Ja det stämmer, Syster heter den. Det var något som sattes igång av mig (Quito) och Jonatan, jag hade redan haft en del kontakt med O-hund och Third Eye angående ett samarbete och tanken var att släppa något som berörde och var aktuellt. Själva temat minns jag inte riktigt när vi bestämde men Cleo och Femtastic hade precis dragit igång sin Fatta kampanj så det är väl runt samma tid det började.

Vi funderade länge på vem som skulle kunna ta sig an refrängen men Marcus Berg var alltid förstahandsvalet, även O-hund och Third Eye var givna för det här spåret och det har varit en stor ära att få arbeta tillsammans. Samarbetet har fungerat bra, lite på distans och lite tillsammans i studion, men allt som allt är vi väldigt nöjda.

Finns det planer på att släppa album/Ep inom snar framtid?

Planer finns alltid haha! Nej men tanken är att vi till sommaren har en ny EP färdig att släppas.

Vad händer under våren för er?

Våren kommer att vara hektisk för oss, vi har mycket att spela in (både musik och videos) samtidigt som vi har några spelningar inplanerade så det blir en del.

Vad har ni för framtidsplaner?

Som sagt planer finns alltid ha, men tanken är att etablera våran musik och vårat skivbolag Jahnaman Records till den grad då vi kan leva på det. Det här är något vi alla brinner för och vi kommer göra allt för att nå dit vi vill.

Något annat ni vill tilläga?
Ja vi vill gärna att folk, om de har en stund över, tar sig tid och lyssnar på singeln! Sprid budskapet och kärleken, uppskattar ni musiken så finns vi på facebook, youtube, instagram, itunes, soundcloud, you name it. Har ni tid tycker vi även att ni bör kolla in våra vänner, Illyricists, Silly Selection och Mattis Mohikan. Blessssings

Följ Quito & The Jahnamnan Band på facebook;

https://www.facebook.com/QuitoTheJahnamanBand

 

Quito & The Jahnaman Band – För Oss I Tiden

 

 

//Skanker

Lämna en kommentar

Kommentarer