Intervju: Skanker intervjuar album aktuella Malmö rapparen Joel


Skanker tog och intervjuade album aktuelle Malmö rapparen Joel

Ok berätta för oss och våra läsare. Vem är Joel?

Jag är en artist från Malmö, som har ett djupt fokus på mina texter. För mig är ord väldigt starka. Du kan påverka så mycket genom ord, och det är något jag känner saknas på scenen idag – det är få som delar med sig av sina liv. Och då syftar jag på vem dom är som personer. vad dom tänker på? hur dom känner? många väljer ett alter-ego nästan, var jag istället gräver så djupt jag kan, oavsett vem eller vad det gäller. Idag lyssnar människor på musik, och förr tror jag att vi relaterade mer till musiken. Vet inte om detta svarar direkt på vem Joel är, men det säger förhoppningsvis något! ”

Hur länge har musiken funnits i ditt liv. Och när började du själv skapa?

Jag fann musiken ganska sent i livet. höll på en kort tid för många år sen, men sen hände Livet och vi har hört historien för många gånger- drömmar dör. 
Men i December för 2 år sedan fick jag igång min studiocirkel, och börja skriva igen efter 5år ifrån, Och vad som hände därefter svarar jag ärligt på med låten ”Those who” från kommande albumet ”Loud Thoughts”! så lyssna på den, och stort shout out till alla på Spinneriet!! ”

Ja du har ett album på gång har vi hört! ”Loud Thoughts” berätta lite om det?

”Yes, det är riktigt! 12 spår, och det är Fredagen den 19;e Januari den kommer ut!
Och jag hoppas verkligen att alla ger den en lyssning då jag verkligen ägnat så mycket tid och av mig själv i detta projektet. Jag har alltid varit en ”album människa”, älskat det sen barnsben att lyssna igenom hela skivor, en habit sedan CD-freestylen antar jag haha och jag har försökt göra lite samma sak, hålla en röd tråd och berätta en historia från början till slut. ”

”Loud Thoughts är ett album jag alltid haft i tankarna, och det är i princip en resa igenom delar av mitt liv, främst med fokus på min uppväxt och hoppas även att mina ord kanske inspirerar andra kids i situationer liknande min, att våga öppna upp de där jobbiga konversationerna, eller säga den saken som kanske sårar, men behöver höras, innan det är försent liksom. ”

”Och eftersom att jag som artist, fortfarande är ganska okänd så känns det logiskt att introducera mig på detta vis, med ett övervägande personligt album där lyssnaren får lära känna mig, troligtvis på ett djupare plan än personer de har i sin umgängeskrets. 
Men det känns ganska surreal fortfarande, att jag snart har ett album ute på alla streamingtjänster, oavsett hur det går så är det en dröm sedan barnsben, och jag hoppas den uppskattas! 

 

 

 

 

 

 

 

 

Du har gjort en del sammarbeten. Kommer vi se mer av det ?

Absolut, Skivan har ett par samarbeten men det är främst hjälp på refränger, för att nå de där tonerna jag själv inte riktigt kan träffa haha och det är absolut ännu fler spännande samarbeten runt hörnet, både med musiker och producenter! Sen har jag även vid sidan av min egen grej att jag jobbar med andra artister med deras material, hjälper till med inspelning, mixing, mastering så är du tung musiker som läser detta, tveka inte på att hojta och droppa förbi på session!

Hur ser framtiden ut? Ska du ut & spela nått, i och med släpp? Eller blir det mer tid i studion?

Senaste året har jag stack;at upp låtar, fyllt på katalogen och kommer fortsätta i detta flödet så mycket det bara går. Jag har en hel del överraskningar och lite annat kul planerat under 2018, bl.a ett Andra album som redan är färdigskrivet. Så bara följ mig på sociala medier för att inte missa, kanske delar jag nåt från skaparprocessen nån gång!”

Jag hoppas iallafall att detta albumet genererar lite livespelningar, då det är något jag verkligen längtar efter, men något lär det absolut dyka upp. Jag har bara inte hunnit tänka så långt än då det är ganska mycket i huvudet dessa senaste månaderna när jag jobbar på egen hand! Men följ mig på Facebook, Instagram m.fl. @Joelofficial2017 så missar ni inte om jag dyker upp i närheten av er !!”

Är det nått du vill lägga till eller har du nått att säga våra läsare?

”Genuint tack till er här på skanker för fortsatt support, all PR uppskattas enormt mycket då det är svårt att nå ut idag som independent artist. Och till er som fortfarande finner mig intressant nog att läsa hela vägen ner hit, till sista frågan, vill jag bara tacka för er tid och jag hoppas ni lyssnar på Albumet och åtminstone hittar ett par låtar som faller er i smaken! Och en special shout out till alla i mitt liv som trott på mig och musiken, tack!”

Lämna en kommentar

Kommentarer