Skanker mötte upp Fredrik Boltes, sångaren i Partiet efter de avslutat årets upplaga av Bob Marleys minneskonsert 2018 i Skärblacka. Där bjöd de på både gammalt och nytt topphemligt material som kommer släppas inom kort!

Det är jättekul att spela i Skärblacka, helig reggaemark i detta land. Det kommer stå i historieböckerna framöver om det här evenemanget och om Kalle Baah som dragit igång det. Så det är jättekul att de ville boka oss igen, det är andra gången vi spelar här berättar Fredrik Boltes.

Jag håller på med standup-comedy, trolleri, TV, reggae och en del annat och de senaste två och ett halvt år har jag haft en son på heltid, skrattar Fredrik.

Så det har tagit mycket av min tid. Efter att ha gett ut skivor varje år så och turnerat som idioter varje år så har vi nu tagit ett par år där vi mest har spelat i Danmark.

I Danmark har vi spelat på små sketställen, så som vi gjorde i Sverige, vi har inte haft nån radiohit eller nån sån grej i varken Sverige eller Danmark, utan vi har åkt runt på klubbar, små festivalscener och byggt upp vårt namn på det sättet. Det tog fem år i Sverige att göra det och det kommer säkert ta lika lång tid i Danmark.

Berätta lite om det nya materialet!

– När jag börja skriva låtar nere i källaren tänkte jag mest att vi får se vad som händer, och om nån kommer att lyssnar. Nu är det ju tiotusentals som ska höra det jag skriver så det blir ju lite mera skrivkramp då. Vi ska släppa låtarna så fort som möjligt. Dom är inspelade och är på mix nu.

Jag kan lova att det blir ny musik innan sommaren drar igång. Det kommer finnas nya Partiet låtar att spela på midsommar, det kan jag svära på!

Med Partiets mått mätt så har vi få spelningar i år men med många andra band så är det nog ganska många spelningar. Vi har i alla fall tio festivaler att göra i sommar i Sverige & Danmark.

Har du några ord inför kommande valet nu i höst?

– Jag tycker att det kan vara rimligt att man läser på litegrann och att man röstar. Det är min uppmaning! Har man fått då skola, mat och utbildning, simskola, barnbidrag och allt vad de heter de man fått hela sitt liv av det här samhället eller den här gemenskapen som samhället är då kan de va en väldig rimlig motprestation.

Sen är det också viktigt att engagera sig politiskt mer än en gång vart fjärde år. Det kan man göra i politiska partier såklart men det finns också massa organisationer som Greenpeace, Röda korset, Rädda Barnen, Amnesty som alltid behöver folk och ideella människor.


Skanker tackar så hemskt mycket för intervjun!

Jag vill säga ett stort tack till skanker.se som kämpar med att fortfarande skriva om den svenska reggaescenen. De är många som försökt Swe reggae & Skawars och allt vad det heter. Jag fattar att ni kämpar med allt möjligt men jag är väldigt väldigt glad att ni finns och att ni skriver. Stort tack också att ni ville göra en intervju!! / Fredrik Boltes

 

Partiet Öland år 2016

Partiet Bob Marleys minneskonsert år 2018

Lämna en kommentar

Kommentarer