INTERVJU (TEXT): NEEDY


Hej, vem är du om man får fråga?

Holaaa! Mitt namn är Elin Galvañ! Haha hur förklarar man ens för nån om vem man är? Så jävla svår fråga! Ändå är det typ världens ”vanligaste” fråga men ändå så varje gång man ska svara på den i olika sammanhang så känns det som om man aldrig tänkt på det förr. Men iallafall så är jag en 24 årig tjej från Lund, jag bor själv men bor bara några minuter från min familj. Det är väldigt viktigt för mig att vara nära min familj. Jag är en drömmare. Jag kan ibland känna att jag är en person som lever i lite av en fantasivärld. Jag är en känslomänniska, jag har lika lätt till gråt som till skratt, fast ibland kanske lite lättare till gråt om jag tänker efter. Alla mina olika känslor både bra och dåliga resulterar alltid i gråt haha.

 

När började du med musiken ? 

Jag har nog hållt på med musik från och till i hela mitt liv. Jag har liksom alltid dansat och sjungit framför spegeln tills jag blivit helt svettig i min ensamhet. Men ska jag va helt ärligt så har jag både tänkt att jag aldrig skulle göra mer än bara sjunga i min ensamhet framför spegeln till att tro att jag skulle dela scen med Beyonce. När jag va yngre trodde jag ofta att jag bara skulle bli upptäckt av något random major label som ba; DU SER UT ATT KUNNA SJUNGA. Sjukt ologiskt då jag aldrig våga sjunga framför någon förens jag va typ 18. Men jag tror jag började göra musik seriöst när jag började på Spinneriet, Glokala Folkhögskola i Malmö. Asså det sättet den skolan är uppbyggd på passade mig perfekt. Jag har alltid haft sjukt svårt för hur gymnasieskolorna va uppbyggda och känt att jag va för flummig för sånt. Men spinneriet va precis i min flummighetsgrad!

Varför kallar du dig Needy?

Asså jag tror det va att jag ofta kunde känna mig lite needy. Om jag dejtade någon så var alltid min största rädsla att personen skulle tycka jag va needy. Jag kände alltid ett stort behov av att utstråla en ”I-dont-give-a-fuck”-vibe och asså alla som känner mig vet att det är typ det enda jag gör, asså att give a fuck! Så jag fick typ för mig att jag skulle ta något jag var rädd för och göra till något nice. Att sluta skämmas över min needyness eller rädslan av att vara needy. Så då blev det Needy!

Hur har du utvecklats inom musiken sen du började till idag?

Om jag bortser från de självklara som är med att jag fått mer kontroll över min sångrösten och att jag utvecklat mitt sätt att skriva låtar på så är det nog hur musiken utvecklat mig som person på så många plan. Jag känner mig mer säker men kan ändå känna att det känns okej att inte känna mig säker alls också. Jag har nog musiken att tacka till mycket, musiken är verkligen ett väldigt sunt sätt för mig för bearbeta mina känslor. Sen älskar jag känslan man känner i kroppen när man sjunger. Det känns typ som man kopplar tankarna till kroppen på ett väldigt bra sätt.

Vad hände med T.W.A.T?

T.W.A.T var som kanske inte många vet min förra hiphopgrupp som jag skapade med två klasskompisar på Spinneriet. Vi åkte till Brasilien och Peru sista året på Spinneriet och skulle spela in vår debutEP. Men vi valde stället att lägga ner gruppen. Jag känner att jag fått väldigt mycket från T.W.A.T men känner att det trotsallt var ett väldigt bra beslut att gå solo. Jag kör ju helt annan stil på min solo-musik och det är så skönt att inte behöva kompromissa med sitt skapande och sin konst.

Hur var realesfesten för din ep ”Just a lil’ bit Needy” ?

Den va helt aaamazing! Den höll hus i Bistron på Moriska Paviljongen i Malmö. Bistron är faktiskt ett av mina absoluta favoritställen i Malmö, jag har alltid älskat Bistron och jag och T.W.A.T har haft flera asnice gig där så det kändes så kul att få samla ihop familj och nära och kära och få fira min debut! Och på plats var såklart Mathilde Bojén som DJade som är en av mina favvo-personer och DJs. Mathilde var en av medlemmarna i T.W.A.T så det va riktigt kul att bli uppbackad av henne som DJ när jag körde live. Sen avslutade Matilda Lind och K.delly festen perfekt och folk dansade verkligen sig helt svettiga! Jag grät faktiskt av lycka dagen efter på morgon haha pga så lyckat!! Det var så rosa och fint jag önska ni hade fått se det! Det såg lite ut som om det va en babyshower blandat med glitterparad! så fint!

Vart ser du dig själv om 4 år?

Hmm om 4 år är jag 28 och ska fylla 29. Ja fan då måste jag väl typ bli gravid då jag vill ha barn innan 30. Så jag hoppas väl att jag står på någon stor scen och sjunger om girlpower, fuckboys, life och fin kärlek helt jävla höggravid framför en publik som skriver NEEDY NEEDY NEEDY haha.  Sen vill jag också börja plugga snart, jag tänker journalistik eller något liknande så jag hoppas att jag tagit examen om 4 år också! Asså jag vill så mycket! Hade velat skapa ett skivbolag för kvinnor i Skåne/Köpenhamn/danmark asså visa att man inte behöver flytta för att lyckas. Så förhoppningsvis så gör jag allt. Sky is the limit eller?

Har du något kommande projekt pågång?

Jaa! jag håller på med EP nummer 2 med den helt fantastiska producenten Girlboygirl ser verkligen framemot att komma igång. Men om jag ska vara ärlig så har jag typ inte riktigt förstått att jag släppt en EP jag liksom byggde upp det helt mycket sen va relasen över så snabbt, det kändes helt tomt så det ska bli skönt att börja med ett nytt projekt!  Och pusha för att EP 2 ska nå ut till ännu fler. Sen vill jag även göra musiksläpp med musikern och producenten Yoel Lind-rous. Yoel producerade Para Siempre på ”Just a lil’ bit Needy” EPn. Han gör så himla soulfula och fina produktionen så det ser jag framemot. Annars så vill jag göra en massa samarbeten med artister och andra folk utvecklas genom musikaliska utbyten sååå bara holla!!

Följ Needy via:

https://www.facebook.com/NEEDY-1060286953990235/?fref=ts

 

 

Skanker.se vill tacka Needy för detta magiska möte, vi ser fram emot hennes kommande projekt och önskar dig all lycka till på vägen!

Lämna en kommentar

Kommentarer