Se upp för Tommy Almighty, 3 barnspappan som sjunger reggae och är aktuell med nya albumet Dads workshop, som du här nedan kan läsa mer om. Med varierande budskap men med fokus på låtar med kärlek, respekt och vardagslivets händelse, lyssnar vi in det nya året med Almightys stämma och följer hans nyårslöfte: ”Ta hand om varandra som om det inte finns någon morgondag”.


 

Kan du ge oss en kort presentation av dig själv?

10881173_10152997242914359_274565859_nJag går under artistnamnet Tommy Almighty. Är 35 år & har 3 barn i blandade åldrar & temperament, hehe. Har hållt på i ca 4 år på mer seriös basis med musiken, i konstillationer såsom förutom mig själv även ihop med Ras Cricket som Two Massive å ett litet gästspel med störda poeters sällskap.

Du släppte ditt album Dads Workshop nu under julen, vad kan du berätta om albumet?

Ja, releasedatumet blev lite som min julklapp I en väldigt lång resa från början till slut. För mig har just det här albumet fått bli en ventil som fått pysa lite emellanåt i en tid som vart ganska turbulent och känslosam. Namnet Dads workshop fick knyta ihop lite händelserna av allt som vart de senaste 2 åren. Mitt forum inom musiken när vardagen tog mycket plats blev just lite ”Dads workshop” resultatet av kontentan.Finns det någon låt som du är mest nöjd med på skivan?


Svår fråga eftersom alla låtar är ett kapitel i sig i en lång resa av händelser. Men en av dom som ligger varmt om hjärtat är Obesvarad kärlek där Titti Tång gästar.

Varför just den?

Låten Obesvarad Kärlek feat. Titti Tång känns viktig att belysa budskapet till, eftersom vi har nog alla vart olyckligt kära någon gång. Dock är nog budskapet vi ville nå ut med i den låten att man fortfarande ska försöka att vara sig själv & att inte ”måla” på sig ett nytt utseende för någon annan. Amerikanska modeller å snyftiga slut i Hollywood produktioner i all ära, men dom är till för att få snyfta & drömma sig bort lite, inte bygga sin grogrund för riktig kärlek. Då är det nog ganska lätt att bli besviken eller att få en skev syn utav vad som är just kärlek.

Vilka budskap eller värderingar vill du främst föra ut med din musik, och hur lever du själv efter de värderingarna?

Mitt budskap kan nog vara ganska varierande. När jag skriver en låt går jag väldigt lite på vad som ”är på tapeten” eller vad som förväntas av en reggaeartist. Missförstå mig rätt, jag kan oxå vilja belysa orättvisor i samhället el. dylikt men ibland vill jag bara tjata mig igenom en hel låt med bara lite skitsnack.

Alltsomoftast är det känslan just när något inträffat antingen i livet eller någon enkel händelse som för skrivhjärnan att sparka igång. Min texter utgår mycket från ”jag” Å jag hoppas med att när jag blottar mig i mina texter att andra kanske får lättare att relatera till känslan jag hade när jag skrev texten. Annars med risk att låta klyschig så handlar mina texter mycket om kärlek, respekt å vardagsliv å händelser kring det.

Huruvida jag själv lever efter mina texter som innehåller predikningar eller uppmaningar är nog en aning varierande. Jag har mina brister precis som alla andra.
I vissa situationer vet man så väl vad som är det rätta men ändå handlar man fel. Jag tror att man ibland låter instinkten få tala lite för fort. Men jag hoppas verkligen att folk kan känna kärleken i det jag försöker förmedla i mina texter då det är ett ämne jag onekligen inte kan låta bli att beröra. Jag är som sagt 3 barnsfar & i uppfostran gör man säkert tusentals med fel under resans gång å även som sambo. Jag tror det handlar om intentionen att vilja förändra sig efter sina brister, samt att strävan efter kärleken alltid finns där.

Hur tycker du att man firar in det nya året på bästa sätt?

Alla firar nog in sitt nya år på lite olika sätt & varianter. Jag kommer fira in mitt nya år tillsammans med min familj å mina barn dvs inte så mycket party party. Å jag hoppas att dom som firar med familjen å sina barn håller sig till någon raket & inte häller i sig sprit i barnens närvaro iaf.

Något annat du vill tillägga eller berätta?

2015 blir förhoppningsvis ett år i musikens tecken. Så håll utkik efter Tommy Almighty i olika konstillationer, produktioner mm. Almighty Productions & likväl jag har vaknat & är här för att stanna. Ta hand om varandra som om det inte finns någon morgondag, så tänker jag försöka vända mitt liv till det bättre i mitt nyårslöfte iaf.

Massiv kärlek till min sambo & mina barn & till er som lyssnar & delar mina alster.

Blessed!

Tommy Almighty @ Facebook;

https://www.facebook.com/pages/Tommy-Almighty/177889442274669?fref=ts


 

//Skanker

Lämna en kommentar

Kommentarer