Silly Selection, reggae/hiphop duon från Västerås, släppte nyligen sin efterlängtade EP: #freshlikemofo . Kort därefter bjöd de på en musikvideo till ett av spåren; Bakom Ridån, som gästas av Ras Daniel. Vi på Skanker blev givetvis nyfikna vad de har att säga om EPn. Läs vår intervju med dem för att få veta mer om responsen på EP:n och hur en perfekt sommardag ser ut för grabbarna!

 

För dom som missat, berätta kort om er?11280457_10152914175841446_1228996395_o

Västeråsduon Silly Selection är en reggae & hiphopkonstellation men har inga problem av att blanda in de flesta genrerna och det märks verkligen i deras explosiva och intensiva liveshow. Med fokus på att förmedla deras budskap genom lyriken syns det att dessa grabbar brinner för livemusiken. En extremt synkad och scenvan duo där dom verkligen spelar med publiken och inte för, det märks även att de är inspirerade av bl a Hoffmaestro, Damian Marley och Gentleman

Ni släppte nyligen en EP ”#freshlikemofo”, vad kan ni berätta om skivan?

Epn är till stor del skriven i jag-form vilket betyder att de är saker vi hört, varit med om, läst om, sett eller att någon annan varit med om. Den ska spegla det svenska samhället vi lever i idag med inslag av jämlikhet, rättvisa, rättigheter och sociala och allmänna vardagen.

Vad har ni fått för respons på EPn?

Vi har fått bra respons på både Epn och den tillhörande musikvideon där Ras Daniel gästar. Det började redan när vi hade våran releasefest i Västerås på Strike då det var runt 600 pers på vår spelning, efter det har de genererat till ett antal spelningar och festivaler i sommar.

Hur kommer det sig att ni valde kalla Epn #freshlikemofo?

Vår debut Ep #freshlikeamofo är döpt efter en hashtagg som vi startade på Instagram men används även som vår signatur.

Ni släppte även för en kort tid sedan en video till ett av spåren på EP, Bakom Ridån, varför valdes just den och vad kan ni berätta om videon?

Vi valde #BakomRidån eftersom vi tyckte att den hade de starkaste budskapet på Epn. Den ska till stor del reflektera till hur pass bra ställt vi har det i Sverige men glömmer lätt bort eller blundar för det som händer i omvärlden. Istället för medvetenhet så används istället förakt och okunskap i sättet att tänka och se på saker, att vara medveten och öppen för det som försiggår i dagsläget kan ändra tankebanorna på många olika sätt. Tvn ska spegla hur lätt vi har att se och bli informerad av saker och ting medans det tredje ögat speglar att vi ser allting men hellre väljer att blunda för det. Det är några av de tankeställningarna vi ville få ut som budskap i videon, men det är även kul att höra hur folk själv tolkar videon.

Sommaren är snart här! Hur ser en perfekt sommardag ut?

En perfekt sommardag tycker vi att ett utomhusgigg nära en badplats med mycket folk passar jäkligt bra. Men är vi på hemmaplan i Västerås är det perfekt att chilla på Jullberget med alla slitvargar och KinkyPinky Crew tillsammans med grill, några kalla bärs och fernet con coca.

Något annat ni vill tilläga?

Följ gärna oss på Instagram och gilla vår sida på Facebook @sillyselection BLESS!!

Facebook

 

 

Lämna en kommentar

Kommentarer