Ward Polstan intervju.

12745742_10153482526034065_3714934987633653803_n
Skanker.se fick äran att få hänga med en relativt ny musiker i Sverige med rötterna i Göteborg, musikern jag pratar om heter Ward Polstan.

Vi bestämde oss för att gå en runda i Malmö och sedan sätta hos på Zócalo, som är en mexikansk restaurang med ett jätte stort utbud av vegetariskt/veganskt.

 

När började du med musiken?

Musiken har alltid funnit vid mig ända sedan jag växte upp, min pappa spelar gitarr och lyssnade mycket på rock Led Zeppelin m.m.

Jag var själv mycket för rock i och med pappa lyssnade på det, men även mycket soul. Vid 10 års ålder så började jag spela piano och det är något jag fortfarande gör, mest när jag gör beats eller bara sitter och spelar en liten trudelutt. Så man kan säga att runt när jag var 10 började jag med musiken, fast reggaen kom i äldre dagar.

 

Vem är din största inspirationskälla?

Det är svårt att sätta bara en artist eller en upplevelse på det, jag ser inspiration i allt runt omkring mig. Men jag är mycket för stämmor i låtar, det är något jag verkligen har fastnat för. Ja sen måste jag ju säga Queen och Michael Jackson, det är två stora favoriter som alltid har följt med. Okej pappas musik med.

 

Varför just reggae?IMG_1798

Det är inte förens för några år sedan jag fastnade för reggae, den har alltid funnit där vid min sida. Min bror har alltid lyssnat på reggae så har hängt på honom lite i musiken, men nu hänger jag med själv känner jag. Sen för mig är inte reggae bara musik det är en kultur, det är något jag har fastnat för och vill förmedla det vidare till alla som vill lyssna.

Vart ser du dig själv om 4.2 år?

Mitt mål med musiken är att kunna bli självständig, starta upp ett eget företag och på så sätt göra musiken till mitt arbete. Men det är en lång väg kvar, en väldigt spännande väg och det är fortfarande en dröm men något jag hoppas på kan falla in.

 

Vad tycker du om din senaste musikvideo?

Den är la bra, jag har filmat och klippt den själv. Det var ett roligt projekt och väldigt lärorikt.

Den 27 februari 2016 kommer det en ny video som jag själv har gjort, lite samma tema som den förra men det var så härligt tema så lika bra att köra på det igen!

Vi i Skanker tackar för ett riktigt trevlig möte med Ward, vi hoppas på att få linka upp med henne nästa gång hon kommer ner till Malmö!

Peace!

Lämna en kommentar

Kommentarer