Skanker.se var nyfikna på Josef aka King Ital från Backa i Göteborg så vi skickade över en förfrågan till honom om vem han är. I nedanstående brev får vi svaret om vem King Ital är;

1382862_10151654704807344_986139486_n

Well! Anledningen till att jag började sjunga var att jag och min vän nicklas startade ett soundsystem. till en början testade vi att spela skivor på lite klubbar och stödfester för att sen ta steget ut och styra ett eget soundsystem. Nicklas var den som styrde det mesta med allt man behöver och tillslut hade vi ett egenbyggt soundsystem. ska du ha ett sound så behöver du också ha någon som sköter micken. till en början hade vi gästsångare å mc:s på soundet och jag började i samma veva testa lite på micken. men vi måste ju ha någon permanent på micken å det fick bli jag.

Hade egentligen inga tankar på att bli sångare eller så men det kändes kul å jag fortsatte. namnet KING ITAL kommer ifrån att jag satt med en kompis och pratade om att jag behövde ett artistnamn, hade vid det här laget börja spela in lite låtar med olika producenter. jag jobbade vid denna tidpunkt på ett vegetariskt och ekologiskt dagis där jag lagade maten. tänkte då att jag skulle kalla mig ”ITAL CHIEF” eller lite mer på skämt ”KING JOSEF”. då sa min kompis: du ska heta KING ITAL å så fick det bli.

Har egentligen alltid hållt på med musik. Lyssnade mycket på hip hop och punk när jag var yngre och spelade även i olika punkband. som king ital började jag spela in mina första grejjer kanske runt 2009 nåt sånt. har spelat in låtar med producenter från lite överallt. allt från elfenbenskusten-argentina-england- tyskland till sverige. har spelat i sverige frankrike tyskland danmark norge och har en spelning på gång i england nu i vår 2015.

Har 4 vinylsläpp än så länge;

12″ på indica dubs (london/UK)

2 st 10″ på vibe factory (tyskland)

1 7″ på giant sounds (sverige)

Kommer även en 7″ på en amerikansk label under 2015. kan inte säga så mkt om den ännu men håll utkik!

Brukar också lägga upp låtar på min soundcloudsida som ni gärna får kolla in. försöker vara någorlunda regelbunden med att lägga upp nya låtar så håll gärna utkik:

 

Har även några låtar på spotify bland annat på en kanadensisk label och även min första och enda svenska låt som swingkids har släppt.

Texterna kan handla om allt möjligt men jag skulle inte spela in nån slackness eller homofobiskt trams. det e 2015, dags å kamma sig nu liksom. måttligt trött på sexy girls-tunes…gäääsp.

 

Om ni vill linka kan ni göra det på min facebooksida: https://www.facebook.com/king.ital

Allt gott och tack för visat intresse!

/josef /king ital

 

King Ital – Sometimes

Lämna en kommentar

Kommentarer