Klassfesten 29 Aug – En välgörenhetsfestival för arbetarklassen


29 Augusti slår slakthuset upp dörrarna för Sveriges enda jämställda musikfestival där överskottet går till organisationen Ingen människa är Illegal

Klassfesten är en festival för arbetarklassen. Grundarna av festivalen finns inom fackföreningsrörelsen och syftet är att skapa en ny typ av mötesplats för arbetare, med kultur och musik som gemensam nämnare. Klassfesten ger svensk hiphop och svensk reggae en ny plattform att sprida budskap om solidaritet, kamp, rättvisa och jämlikhet på.

Klassfestens paroll är ”arbetare förena er – till baktakt och beats. För kamratskap, solidaritet och arbetarklassens rätt”. Festivalen har ett stort antal grymma artister, grupper och DJ:s.

Med totalt 30 gig, varav 15 kvinnliga akter och 15 manliga, kan Klassfesten nu kalla sig Sveriges enda jämställda festival. -Det är fruktansvärt tråkigt att det är så, men för oss har det hela 15 kvinnliga akter och 15 manliga, kan Klassfesten nu kalla sig Sveriges enda jämställda festivaltiden varit en självklarhet att det ska vara lika många kvinnliga akter som manliga, säger Jenny Bengtsson, ordförande för föreningen Klassfesten.

Klassfesten hålls på Slakthuset i Stockholm den 29 augusti 2015. 15:00 – 03:00. Biljetter finns att köpa via billetto.se och kostar 280 kronor.

Bakom festivalen står föreningen KLASSFESTEN. Ordförande i KLASSFESTEN är Jenny Bengtsson. Arrangörsgruppen består av Jenny Bengtsson, Ulric Jansson, Michael Kvist, Pål Nylander och Bassem Majid.

Splittring är vår värsta fiende. Ingen arbetare är illegal. Överskottet går tillIngen Människa är Illegal Stockholm.

Vill du stödja, ställa ut eller samverka? Mejla till klassfestivalen@gmail.com

Biljetter 280 kronor. Finns på billetto.se!

Line-up:

 

REGGAE
Chilly & Leafy –  Exklusiv comeback!
LöstFolk
General Knas
DIEGOJAH
Hanouneh
Antonio D
Odd Vibez
Comandante Cricket aka Ras Cricket
Etzia
Sally Sow (Official)
Tiffany K
HIPHOP
Lilla Namo
Pato Pooh
Illyricists
Kvinnliga Situationen
MEKK MY DAY
KALLE GRACIAS & Griljonären
Beri Gerwise
SELECTAS och DJ:s
Tactical Sound
Gärigheter
Leiyah
DJ Melika
Nathan Hamelberg
Reggaeology Sound
DJ Lion
Sister Justice (Sugarcane)
Aissa (Sugarcane)
MissDJ (Sugarcane)
Alexandra Shanahan

arbetare förena er – till baktakt och beats. För kamratskap, solidaritet och arbetarklassens rätt

 

Lämna en kommentar

Kommentarer