Manifestgalan 2016

Sveriges enda oberoende musikgala är Manifestgalan som går av stapeln 5 februari på Nalen i Stockholm. På galan delas pris ut för verk som är skapade under året. Arrangörer är Svenska Oberoende Musikproducenter tillsammans med samarbetspartners. Sedan år 2003 har de arrangerat galan och de uppmärksammar den bästa oberoende musiken i Sverige.

De nominerade inom Rytm 2016 är:

Aurelia Dey – Gyllene Tider (Swing Kids)
Mallet Speak – Rise (Synkron Örebro)
Etzia – Samlad årsproduktion (Partillo Productions/SwingKids)
Antonio D – Från Karlshamn till Kingston (Anton Dahlrot)

Serendipity har valt att skriva lite mera ingående om tre av de nominerade och dessa är:

”Aurelia Dey”
Aurelia Dey som i grunden är både dansare, sångerska och rappare är en unik artist med sensuellt, starkt och övertygande uttryck.  Hon kallar sin stil afro-pop då förankringen ligger i dancehall, reggae och afrobetas mixat med hiphop och neosoul. Karriären  startades 2012 men då under namnet Miss Relli med hiten ”Lovies”. Under tiden som Miss Relli gjorde hon renodlat dancehall-sound och gjorde många famgångsrika samarbeten med exemplevis Syster Sol, Million Stylez, Don Paco och Partillo. År 2014 ändrade hon namn  till Aurelia Dey och skivan ”Gyllene Tider” släpptes i maj 2015 (Swing Kids). Aurelia Dey har ett unikt sound,mångfald samt att hon både sjunger,
rappar och proddar.

 

http://femtastic.se/crew/aurelia-dey/

”Etzia”
År 2008 trädde Etzia in på den svenska reggaescenen med låten ”Number On” på Partillos ”Högre Standard”. Etzia gjorde då sig ett namn i Sverige,  Sin position inom reggae – och dancehallscenen gjorde hon med sitt släpp ”Gangstress EP”. Etzia visar upp ett brett artisteri med en egen stil.  År 2011 lade Etzia upp ett spår vid sidan av artister Adidonia på ”Musical Rebels Riddim” producerad av Supersonic. Här är hon med sin samlad årsproduktion (Partillo Productions/SwingKids).

 

http://femtastic.se/crew/etzia/

”Antonio D”
Född och uppvuxen i Karlshamn är Antonio D men som numer bor i Malmö. Peter Tosh var den som fick in honom på reggae på allvar. År 2011 spenderade Antonio D tre veckor på Jamaica och det var under denna resa som EP:n ”Från Karlshamn till Kingston” föddes. År 2014 påbörjades arbetet med EP:n på allvar och Antonio D kom i kontakt med producenten Dani Prod från Helsingborg. Ett samarbete inleddes där Antonio D skrev all text och musik och Dani Prod stod för all produktion. Debut EP:n släpptes år 2015 och var nominerad till Gaffapriset i kategorin ”Årets svenska hiphop/soul”.

 

 

 

http://www.antoniod.se/

http://manifestgalan.se/

 

Lämna en kommentar

Kommentarer