Tjena alla underbara!

Här har ni Marcus en skånepåg som är född o uppvuxen i Malmö, jag jobbar heltid i butik o trivs bra med det. Är uppvuxen i en liten håla som heter Oxie, växte upp i en kyrkby där vi hade ett hus med stor trädgård o en liten bäck med en fin liten bro. Jag fann snabbt ett intresse utav att odla, när mina polare var ute o körde moped så var jag i trädgården o planterade blommor med min mamma. Något jag fortfarande håller på med, gillar att plantera grönsaker/kryddor under sommaren så man har härligt färska kryddor o grönsaker till nära hands när suget kommer.

Fast nu bor jag inne i Malmö o har inte alls samma utrymme som tidigare att odla,  så det får bli lite kryddor o lite tomater på balkongen. En god vän till mig frågade en gång, vad är reggae för dig? Då svarade jag: Det är kärlek, gemenskap o medicin. Det är svårt att svara på en sådan fråga utan att spinna iväg i för djupa tankebanor. Ni kanske undrar vad jag menar när jag skriver medicin, slå på en härlig klassiker när du känner dig nere så lovar jag dig att ett leende kommer komma fram o tårarna kommer sluta rinna.

Varför har jag just valt reggae är ett lätt svar, för det är helt underbar musik. Jag välkomnar alla genererar ifall något bra erbjuds, men föredrar reggae gjort det sen jag var liten. Allt började när fann min pappas Bob Marley vinyler, som fortfarande är framme o spelas ofta. När jag var liten var jag väldigt intresserad av ljud, jag kunde koppla ihop 7 högtalare till ett 2.1 system och tyckte det var jätte häftigt (fast det slutade aldrig bra). Jag har en lillebror som är musiker o kör reggae, har gjort det i flera år så reggaen har funnits där hela tiden. Lyriken, musiken som når ut till publiken är en glad härlig känsla som ger en ett gott leende! Jag har alltid föredragit reggae från sent 70-tal som Bob Marley, Peter Tosh, Jimmy Cliff, har alltid gillat den gamla stilen men gillar även när det är lite dub i det. Jag lyssnar även mycket på svensk reggae, måste ju lyssna på det där jag kommer ifrån.

Nu har jag fått förfrågan att få vara med och jobba med Skanker.se tillsammans med Frank och många fler, jag blev väldigt glad när jag fick frågan och tackade ja direkt. Nu hoppas jag på att vi alla kan lyfta fram Skanker.se så det växer och knakar!!!

Vi kommer höras av igen!

Peace/Marcus
1959255_10154677336865508_3688861685181074073_n-1

Lämna en kommentar

Kommentarer