Singel: Partiet, ”Upp till dans” släpps idag!


UPP TILL DANS!!

”…Kampen och dansen sitter ihop, det ena får det andra lättare gjort…”

Partiet, med Fredrik Boltes i spetsen, lider liksom många av oss andra av politisk depression just nu. Men det är precis i sådana här tider som det är extra viktigt att komma ihåg ljusa stunder och tillåta sig att faktiskt göra fina saker för sig själv. Att inte gå under fullständigt. Upp till dans handlar om att släppa loss och försvinna in musiken. Att inte gräva ner sig allt för djupt i all djävlighet som visas på nyheterna. Ingenting blir bättre av att du ligger i en soffa och tycker synd om världen som nån slags deprimerad självhatare. Unna dig själv en dans. Du ska se att du blir en bättre kämpe och att världen blir ett bättre plats av det!

I slutet av februari släpper Partiet sitt nya album, även det kallat Upp till dans. Sen är det i vanlig ordning dags för en omfattande turné. Fredrik Boltes hälsar:

”Räkna med brandtal, stagedives och svett. Kanske skratt, troligtvis gråt.”

4 mars – Randers, Von Hatten
5 mars – Malmö, Folkets Bar
10 mars – HerninG, Fermaten                 
12 mars – Göteborg, Sticky Fingers                      
26 mars – Uppsala, Katalin
         
8 april – Linköping, Doom
22 april – Stockholm, Debaser Strand
29 april – Jönköping, Bongo Bar

1 maj – Köpenhamn, Rød 1 Maj
5 maj – Esbjerg, Konfus
6 maj – Roskilde, Gimle
7 maj – Köpenhamn, Loppen
13 maj – Frederikshavn, DMH
14 maj – Viborg, Paletten
20 maj – Vejle, Bygningen
21 maj – Kolding, Godset

Om Partiet.
Partiet är Sveriges flitigaste reggaeband. Sen starten 2011 har bandet hunnit med närmare 200 spelningar i 11 länder. Partiet spelar politisk party-reggae på svenska, allvarligt men hela tiden med glimten i ögat.

Debutalbumet ”Kulturpolitik” (2013) blev nominerat till pris i kategorin ”Årets rytm 2013” på Manifestgalan. Senare samma år släppte bandet den inom vissa reggaekretsar kontroversiella låten ”Qom ut” som kritiserar homofobin både på Jamaica och i hemstaden Jönköping. Låten fungerade som officiell låt till Jönköpings Pride-festival med samma namn.

2014 släppte de EP’n Supervalåret som bland annat gästades av Gudrun Schyman, Cleo och Promoe.

I våras släpptes singeln Pinsamt. En låt om SD och Sveriges och EU’s politik, om murar mot omvärlden och båtar som kantrar och människor på flykt som dör. Låten framfördes live på ”Hela Sverige Skramlar” inför en miljonpublik i TV-sofforna och fick ett varmt mottagande. Tragiskt nog håller sig låten aktuell nu än i våras. Partiledaren Fredrik Boltes skrev även ett uppmärksammat facebookinlägg på temat som lästes av 1,5 miljoner svenskar.

Lämna en kommentar

Kommentarer