Album: ”Raske Penges” debutalbum ”Indtil Nu” 3xLP


Detta är första albumet från Raske Penge. Albumet släpptes i höstas och nu släpper han video till ”Stået Af”. Många låtar har ni säkert hört förr då plattan har varit under arbete i 4 år. Materialet han har kommer att breda ut sig över 3 LP:n. Detta är den första plattan fylld med tre nummer från år 2015, tre har släppts som singlar i förväg och de sista fem är helt nya. Så här beskriver Raske Penge själv sina fem nya låtar.

 

”Stået Af”
”Handler om at føle sig udenfor det store fællesskab og finde andre fællesskaber. Nogle har deres fristed, klub eller blok,andre har en kulturel, seksuel eller anden minoritet at finde fællesskab i. Sangen beskriver følelsen af at stå sammen og kæmpe for det man har kært så længe det kræves. Ikke bare indtil man har fri, sådan som det fungerer
i det store fællesskab. Og stemningen af,at hvis ”vi” bare kan få
lov at passe vores, så er vi okay. Jeg har selv følt mig
som del af forskellige fællesskaber, men udenfor langt flere.
Outsider identitet har forfulgt mig det meste af livet.
Og med dette album er jeg blevet opmærksom på, at outsider
mentalitet også er en gennemgående tråd i min
tekstskrivning. ”Stået Af” er dog nok den mest klare outsider sang jeg har
lavet og derfor oplagt at indlede pladen
med. Genremæssigt er sangen i sig selv en outsider som ligger fjerntfra mit
udgangspunkt i reggae”. Produceret
af Reza.”

 

”Ingen Udvej”
”Titlen på min plade, ”Indtil Nu”, henviser til en proces jeg har kørende, med igennem musikken at forstå min egen
nuværende tilstand og oplevelse af livet. Som man kan høre senere på albummet,begyndte min karriere med sange om omgivelser, iagttagelser og opdigtede historier. Men efterhånden prøver jeg at putte mere af mig selv indi sangene.
Og lave tekster som er mindre konkrete. ”Ingen Udvej” er den sang, hvor jeg føler, jeg er kommet længst ind i mit
eget aktuelle vildnæs. Sangen handler om at dø. Og om kampen for at slutte fred med at skulle det. Om tidens ubønhørlige acceleration og alle forventningerne til, hvad man skal nå i livet. Idéen om at blive dømt ud fra et koncept om godt
og ondt og Gud og Satan. Det går jeg og tripper meget over for tiden”. Dystopisk dommedancehall produceret af Benny Jamz.

 

”Gorilla”
”Jeg synes gorillaer er enormt fascinerende. De er vores tredje nærmeste slægtninge i dyreriget, og jeg føler vi har en
indforståethed med dem. Derfor gør det ekstra ondt, at vi nu har gjort dem kritisk truede igennem jagt og skovrydning.
For mig har de en forhistorisk aura omkring sig. Måske er det fordi de sandsynligvis snart uddør. Men det kan også være
takket være King Kong historien, som har rørt mig siden jeg var lille. Sangen er en hyldest til gorillaen; både den rigtige og den fra filmene. Steppas- fjernest muligt fra sol og palmeskyggereggae”. Produceret af Klumben.

 

”Tabernes Planet”
”Før jeg kom i gang med musikken, arbejdede jeg som journalist i 15år. Igennem både at bruge og arbejde med medier, har jeg ofte været frustreret over journalister, redaktører ja endda undervisere i journalistik som er lemfældige med fakta, etik og hvorvidt en given historie gavner noget som helst andet end shares, klik- og seertal. Det
synes jeg er åndssvagt, og her er en slags læserbrev om det. NB. Det gælder selvfølgelig ikke nogen kulturjournalister
eller anmeldere! I er alle sammen mega seje og fede og gør et storartet stykke arbejde! :)”. Digi reggae produceret af
Maffi og Disrupt (D).

 

”Klubben” (med TopGunn).
”Mange tror, at når man er rapper, så er man meget ”oppe i klubben” og elsker at være der. Og sådan er det også for mange.
Men jeg har altid haft det anstrengt på diskoteker, og det er desværre ikke forsvundet, selvom jeg nu mest kommer der for
at optræde. Jeg føler mig forkert, udenfor og underlig på natklub. Måske har det delvist at gøre med valg af rusmidler. For min homie TopGunn elsker det lort. Her er en party‐sang om hvordan vi hver især har det med natklub oplevelsen”.
Klub hiphop produceret af TopGunn.

 

Sedan slutet av år 2011 har han gett ut ett antal singlar. Ett par av singlarna har haft extra spår vilket resulterat i att det blivit EP liknande, men nu äntligen är det ett helt album. Många kanske undrar varför han inte släppt ett album tidigare? Men han har valt att göra ett album av sitt material han har nu, dvs en samling av de viktigaste singlarna han haft de senaste tiden ute för er lyssnare. En del av de äldre låtarna är för övrigt mastrade, mixtrat och redigerade på detta album då de inte var det på första släppen.

 

 

 

Lämna en kommentar

Kommentarer