Få bättre koll på Reggaeonen – reggaebandet från Halmstad – i Skankers adventskalender, lucka nr 18.  Med mer blås än sina tre tidigare EP de har släppt i år, hjälper dem er att komma i vinterstämning med sin nya EP: Vinter. Förhandslyssna på ett spår exklusivt här på Skanker. _______________________________________ För de som missat, vem är ni och vad gör ni? Vi är ett reggaeband baserat i Halmstad som spelat i olika former sedan Augusti 2010. Musiken blandar olika musikstilar med Reggae som grund.

För tillfället är vi sju medlemmar:
Sebastian Lau – Sång, Gitarr & Alt Saxofon
Saga Isebring – Sång, Gitarr & Melodica
Daniel Matovic – Bas
Pontus Rosenberg – Keyboard
Simon Nanne – Slagverk
Henrik Andersson – Trummor
Axel Croné – Tenor Saxofon
10527586_837813052898675_3714236676582604135_n
Ni släpper er fjärde EP detta året, var finner ni all er inspiration?

Sebastian spenderar mycket tid i studion och skriver låtar löpande som samtidigt spelas in. Utöver detta jammar vi också ihop låtar tillsammans under rep. Inspirationen kommer från alla möjliga håll, ofta att man har några tankar som vill ut. Eller att man bara spelar tillsammans och känner inspirationen. Texterna är fyllda med funderingar kring natur, politik, mänsklighet och kärlek som vi vill lyfta upp för att ge vidare ett budskap att tänka på.

Er nya EP kallar ni för Vinter. Vad kan ni säga om den?

”Vinter” innehåller 5 nya låtar och blandar Reggae med allt från Jazz till Dubstep. ”Vandra” och ”Heavy Sound” är skrivna under hösten 2012 och ”Jobba På”, ”Väven” och ”Tystnad & Ljud” ett år senare, hösten 2013. Alla låtar håller väl något liknande sound med mycket blås i fokus förutom ”Heavy Sound” som sticker ut med sin inspiration från dubstep och elektronisk musik.

Varför kallar ni den för vinter?

Ja, för den släpps nu på vintern liksom de andra tre EP:s vi släppt i år följde samma årstidstema ”Vår”, ”Sommar”, ”Höst”.

Vilka budskap vill ni förmedla med låtarna på skivan?
Vi pratar om tidernas föränderlighet och speglingen av vinter som en väntan på att allt skall börja blomma igen. Drar också paralleller till samhället och arbetshysteri där vi tvingas jobba bara för att vi ska, samt producera och konsumera mer och mer. Vi upplyser även de stressiga samhället människan tvingas leva i som leder till depressioner och andra stressrelaterade åkommor.

Hur skiljer sig skivan från era tidigare EP?

Mer blås! Låtarna på Vinter Epn går i de musikaliska riktningar de tidigare EP’s vi släppt i år har påbörjat men har nu gått djupare in och utforskat mer som t ex åt jazzhållet. Vi jobbar även med olika stämningar kring de olika årstider vi har under ett år. T ex på sommaren är det ibland mer glatt och fridfullt medan vinter bidrar mer mörker och tyngd. Just denna hösten har handlat mycket om politik. På våren börjar allting blomma och hopp samt frid finns i luften.

Har ni någon favoritlåt vi ska hålla extra utkik efter?

”Heavy Sound” garanterat! Varför just ”Heavy sound” är för att den låten skiljer sig från de vi brukar göra. Det har blivit en utmaning för oss att skapa just den låten.

Vad är det bästa med julen?

Att ta det lugnt och lämna alla projekt och måsten för ett tag och vila upp sig inför ett nytt år. Kunna slappna av med nära och kära efter all jobb och stress. Det blir också en paus för oss att arbeta med musiken som har tagit mycket tid och energi från oss. Det har varit ett lärorikt och roligt år men också en stor utmaning för oss att producera så mycket musik på kort tid.   Håll koll på Reggaeonen ; https://www.facebook.com/Reggaeonen?ref=ts&fref=ts

Lämna en kommentar

Kommentarer