Kulturföreningen Liv & Lust arrangerar för andra året i rad reggaefestivalen Säljerot i Säljeryd, 16 – 18 juli.

Partiets spelning på Säljerot 2014 sa Fredrik Boltes till en leende publik: ”Sverige behövde en rootsreggaefestival, inte bara som i genren roots, utan roots som där rötterna är, där de up-and-comming reggaebanden är, och där de musikerna som turnerar runt i små trånga bilar och betalar sina replokalshyror och inte har någon platta ute är. Det behövdes en arena där alla dom här banden från runt om i Sverige kan mötas.”

Och visst verkar det som att det behövs en rotreggaefestival i Säljeryd! I år är fler än 30 akter bokade till tre dagar. Bland bokningarna finns gamla tunga band som King Fari Band (Stockholm) och Alvaret (Öland), nya spännande band som Skogsly (Göteborg) och Jordslagen (Kristianstad) och många av de band som gjorde att Utescenen döptes om till Njutescenen under förra årets festival som Milega Band (Malmö), Ursprunget (Helsingborg), Storskogen (Skåne) och Mamma Dunder med Familjen (Uppsala).

Nytt för i år är att King Chabo Sound(Falkenberg) kommer sätta upp sitt ljud på Kojanscenen och servera roots, reggae, och dub med hjälp av flera gäster. På Caféscenen blir det akustiska spelningar och jam.

Säljerot är en ekologisk festival som arrangeras av kärlek till musik och varandra.  Artisterna spelar gratis och allt arbete är ideellt.

Flera försäljare av hantverk och mat kommer finnas på plats. Rainbow Bakery bakar pizza i egen ugn och Pasta Mamma gör egen pasta precis bredvid Njutescenen.

Liv & Lust arrangerade tidigare i sommar festivalen Kärlek & Fred i Säljeryd. Det var en fröjd med nio dagar av kärleksfull musik, solsken och fredlig anarkism. Nu ser alla fram emot att reggaefesten ska börja!

För mer info se http://säljerot.se

Hjärtligt välkommen / Liv & Lust reggaeavdelning

 

Lämna en kommentar

Kommentarer