Aurelia Deys nya singel Ingen Vet är ett manifest. Ett ställningstagande för kvinnors sexualitet och kvinnors rätt att vara sexuella varelser på sina villkor.

”Ingen Vet” handlar om en hemlig kärleksrelation och att få uttrycka sensuella tankar och känslor. Hur det är i början när man är betuttad och småförälskad. När allt är nytt, fräscht, roligt och perfekt. Man ser inga brister, det flyter på, det är casual och ingen ställer några krav.

”Dancehall handlar om mängder med pondus, karaktär, och innehåller även mycket snusk. Det finns en väldigt rå fräckhet som automatiskt flödar och grymma känslor får forsa genom kroppen. Som kvinna att uttrycka snusk är tyvärr fortfarande ganska tabu stämplat, trots vi också är sexuella varelser. För mig är det mest skönt att fått skriva en sådan här låt, älska den, vara stolt över den, njuta av den.”

Aurelia Dey är äntligen tillbaka med full kraft! Hennes hyllade debutalbum ”Gyllene Tider” släpptes i april 2015 och efter det har Aurelia turnerat flitigt och släppt nya, fristående singlar. Innan debutskivan kallades Aurelia för Miss Relli, en ganska renodlad, oslipad, dancehall artist som toastade på patois. Aurelias nya singel ”Ingen vet” talar om att hon hittat hem igen. Hon har hittat tillbaka till sina rötter! Afrokaribiska rytmer som blandas med nordiska harmonier. Dancehall och afrobeats på svenska!

Senare i vår kommer Alpha, första EP-kapitlet i en serie i två delar, producerad av André Roots, Melisha Linell och Kapten Röd.

På fredag kan du se Aurelia Dey & The Vibe live på Malmö Live. I sommar spelar dom på Öland Roots. Fler spelningar tillkommer både för våren och sommaren.

(Elin Hedman PR)

Lämna en kommentar

Kommentarer