Jag skrev den här låten för 1-2 år sedan när jag på allvar började känna av att något var fel men kunde ändå inte där och då förmå mig att ta tag i det. Jag förstår idag att jag varit fast i mitt huvud dygnet runt fler år än jag kan minnas och att det inte är särskilt lätt att bara ta tag i. Utmattningen sker långsamt under så lång tid att man lyckas intala sig själv att det bara är sån här jag är.

Våra hjärnor har ju evolverat och är mästare på att anpassa sig för att överleva. På gott och ont i vårt snabbväxande, digitala och moderna samhälle långt ifrån den natur som den egentligen utvecklats för att hantera.

Jag är glad att äntligen ha vågat frigöra och börja jobba på mig själv istället för åt alla andra. Jag vet jag har en lång, snårig och tårfylld väg kvar att gå men denna låt är definitivt ett resultat av att jag funnit ny energi. Jag är glad jag gick till min gamla trygga vapendragare André Roots för att producera den för även han vet hur det är att vara där jag är idag.

Faktum är att vi är många som hamnar här i vårt prestation- & resultat-drivna samhälle och jag hoppas min öppenhet ska inspirera och vara en del av en positiv trend som pratar mer, visar acceptans och avdramatiserar psykisk hälsa tills det är lika accepterat och öppet diskuterat som fysisk hälsa är idag.

Jag har en hel arsenal av personligare låtar som jag inte vågat mig på än men idag öppnar jag ett nytt kapitel där jag vågar vara mig själv fullt ut och tänker visa det genom musiken.

Så idag är jag extra glad att våga presentera min första låt till mig själv någonsin och min första reggaelåt på många år.

”Musik ifrån min själ” handlar kort och gott om att vara sig själv och skita i vad andra tycker så varsågoda att lyssna, känna och tycka precis vad ni vill!

text & music: Jeepstarr
prod: André Roots Records
mix: David Kirchhoff
master: Simon Vikokel
omslag: Giuseppe Lacapra
animation: Rasmus Wimby

PS. Andre & jag gör detta helt själva så om ni gillar det ni hör uppskattar vi att ni delar posten eller låten för på så vis hjälper ni oss att nå igenom bruset på spotify genom att vi hamnar högre upp på den virala listan som är den enda demokratiska väg att synas på om man inte har storbolag som trycker ner pengar i halsen på de som bestämmer. DS

Lämna en kommentar

Kommentarer