Maxida har äntrat det offentliga rummet med dunder och brak. Det är få som kan ha undgått hennes frekventa närvaro på den svenska musikscenen. En unik artist som gör saker och ting på sitt helt egna sätt. Detta märktes inte minst under senaste upplagan av Melodifestivalen 2018 där Maxida bjöds in som mellanakt för att tolka en tidlös svensk klassiker. Resultatet blev en imponerande uppvisning där artist, låt, produktion och framförande kom samman på ett helt magisk och episkt vis. Maxida själv säger:

Vill ni se en stjärna var en sån där låt som gick snabbt att skriva klart. Inte för att den är enkel, utan för att den är självklar. Den var menad att komma nu, och tiden var helt rätt. Det säger någonting om våran samtid när en låt som har näsan 70 år på nacken, känns enkelt att kombinera med nutidens sound och budskap. Att köra den här låten live är kraft, råhet och framtid.”

Nu släpps äntligen låten, producerad i samarbete med heta duon MADFUN som även jobbat med bland andra Kygo och Ellie Goulding. Maxida har skrivit på med Playground Music Scandinavia för utgivning av sin musik som artist.

Under sommaren spelar Maxida live bland annat i samband med Musikens Makt, Storsjöyran, Statement, Piteå Dansar och ler, Lundakarnevalen, Öland Roots och Stockholms Kulturfestival.

Lämna en kommentar

Kommentarer